ESPN-i andmetel sõlmib 76ers Morey'ga viie aasta pikkuse lepingu hiljemalt nädalavahetusel. 48-aastase Morey ametinimetuseks saab korvpalliosakonna president, koostöös temaga hakkab otsuseid vastu võtma senine peamänedžer Elton Brand.

Morey't peetakse NBA-s viimaste aastakümnete üheks mõjukaimaks juhiks. Ta utsitas Rocketsit mängima stiilis, kus elimineeriti keskpositsioonivisked ja püüti punkte saada kas läbimurrete või kolmeste abil. Meistritiitlit ei suutnud Rockets tema ajal võita, aga NBA tipus või tipu lähedal oldi alates 2012. aastast. Just sel aastal hangiti enda ridadesse James Harden, kelle stiil sobis Morey filosoofiaga nagu valatult. Tänavu sügisel teatas Morey Rocketsile, et astub pärast 14 aastat ametist tagasi.

Philadelphias on Morey ja uue peatreeneri Doc Riversi peamiseks ülesandeks saada toimima kahe staari - Ben Simmonsi ja Joel Embiidi - koostöö.

Morey on kuulsust kogunud ka väljaspool NBA ringkondi. 2019. aasta oktoobris avaldas Morey Twitteris toetust Hongkongi protestijatele ja pälvis sellega Hiina karmi kriitika. Hiina kesktelevisioon CCTV loobus pikaks ajaks NBA mängude näitamisest, boikott lõppes alles Los Angeles Lakersi ja Miami Heati finaalseeria ajal.

Hiinlaste reaktsioon Morey kiirelt kustutatud säutsule läks NBA-le hinnanguliselt maksma 200 miljonit USA dollarit.

Eile täiendas ridu ka Morey endine tööandja Rockets. Uueks peatreeneriks palgati senine Dallas Mavericksi abiline Stephen Silas (47).