Avasett kujunes Kontaveiti jaoks parajaks õudusunenäoks, sest ta kaotas kiiresti kaks esimest servigeimi ja jäi 0:4 kaotusseisu. Lõpuks vajas Tormo avaseti 6:1 võitmiseks vaid 34 minutit. Punktid olid hispaanlanna kasuks kindlalt 31:17.

Teise seti alguses pääses eestlanna küll 3:0 juhtima, ent viiendas geimis murdis Tormo tagasi ja jõudis seejärel viigini. Üheksandas geimis suutis hispaanlanna taas Kontaveiti pallingu murda ja järgmises geimis lõpetas ta kohtumise esimeselt matšpallilt.

Kontaveit lõi tund ja 25 minutit kestnud mängus ühe ässa, tegi kaks topeltviga ja suutis kuuest murdepallist realiseerida vaid ühe. Oluliselt kindlamalt mänginud Tormol oli samuti kuus murdevõimalust, millest ta kasutas ära viis.

Kontaveit ja Tormo olid varasemalt omavahel vastamisi olnud kolmel korral ning kõik senised matšid oli võitnud eestlanna. Viimati oli Kontaveit tänavustel Austraalia lahtistel hispaanlannast parem 6:2, 4:6, 6:1.

24-aastane hispaanlanna oli Ostrava turniiri avaringis 6:1, 6:3 parem poolatarist Magda Linettest (WTA 40.). Kontaveit pidas avaringis tõelise põnevusmatši venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 73.), alistades vastase kolmes setis 4:6, 6:2, 7:6 (6).