Rahvusvahelise autoliidu FIA mootorispordinõukogu kinnitas oktoobri alguses 2021. aasta autoralli MM-kalendri, kus on koht ka Rally Estonial, mis peetakse juuli keskel ehk kaks nädalat enne Soome rallit.

Jyväskylä etappi korraldava AKK Sports Oy tegevjuhi kohusetäitja Markus Häkkinen peab imelikuks, et enne nende jõuproovi toimub just sarnastel kruusateedel peetav Rally Estonia.

"Järsku tundub kummaline, et paari nädala jooksul sõidetakse sel viisil nii lähestikku kaks rallit," sõnas Häkkinen Soome meediale.

Samas ta ei muretse, et mõlema etapi jaoks fänne ei jätkuks. "Kindlasti on Soome rallile suur tung. Järgmisel aastal võidavad mõlemad rallid praeguse koroonaviiruse tõttu," leiab ta.

Soomel on MM-kalendris koht olemas kuni järgmise hooajani. Järgnevateks aastateks on läbirääkimised juba alanud, kuid kokkulepet pole saavutatud.

Häkkinen tunnistab, et Rally Estonia on Jyväskylä etapi tulevikku silmas pidades neile suureks väljakutseks.

"Eesti riik toetab autoralli maailmameistrivõistluste korraldamist. Tuleb meeles pidada, et World Series promootor on mõeldud rahalise kasumi teenimiseks. Kui võistlused enampakkumisele pannakse, siis on meil litsentsitasudega keeruline olukord," tunnistab ta.

Jyväskylä ralli kaotas hiljuti ka oma kauaaegse nimisponsori, kui Neste teatas koguni 26 aastat kestnud partnerluse lõpetamisest.

2021. aasta WRC-kalender näeb praegu välja selline:
Monte Carlo (21.-24. jaanuar)
Rootsi (11.-14. veebruar)
Horvaatia (22.-25. aprill)
Portugal (20.-23. mai)
Sardiinia (3.-6. juuni)
Keenia (24.-27. juuni )
Eesti (15.-18. juuli)
Soome (29. juuli - 1. august)
Suurbritannia (19.-22. august)
Tšiili (9.-12. september)
Kataloonia (14.-17. oktoober)
Jaapan (11.-14. november)