Peterburi turniiri korraldajad sai Querrey ja tema perekonna viirusesse nakatumisest teada esmaspäeval. ATP uurib tennisisti lahkumist riigist kui "tõsist protokolli rikkumist", vahendab Daily Mail.

Querrey pidanuks Peterburi põhiturniiri avaringis kohtuma teist asetust omava Kanada esindaja Denis Shapovaloviga (ATP 12.). Pärast positiivset proovi oleks ta pidanud oma perega jääma 14 päevaks Foru Seasonsi neljatärnihotelli isolatsiooni.

Lisaks öeldi Querreyle, et neid külastab arst ning kui neil tuvastatakse sümptomid, tuleb nad üle viia haiglaravile. Kartuses, et nad võõras riigis vaid kergete sümptomite tõttu oma pojast eraldatakse, otsustatigi riigist põgeneda.

Vabakutselise tenniseajakirjaniku Ben Rothenbergi sõnul viibib Querrey pere hetkel "lähedalasuvas Euroopa riigis". Ajaleht kirjutab, et Querrey, tema naine Abby Dixon ning kaheksakuune poeg Ford istusid lennuki tagumises otsas, et vältida piloodi nakatumist. Praegu peatuvat nad AirBnB kaudu broneeritud pinnal.

ATP (meeste tennise katuseorganisatsioon) protokolli rikkumise eest ähvardab Querreyt kuni 100 000-dollariline trahv ning kolmeaastane võistluskeeld.