"Kiired üleminekud, mida vastane meile teeb, on endiselt ohtlikud. Näha oli, et nende eesmärk ei olnud domineerida, vaid sundida meid eksima ja rajada oma strateegia selle peale. Ajaloo peale mõeldes oleme ka ise sellega kõvadele meeskondadele pahandust tekitanud. Selle takistamiseks on vaja kõrgemat kvaliteeti," alustas Voolaid mängu analüüsimist.

"Head meelt teeb, et meil oli veel häid võimalusi, et mäng enda kasuks kallutada. Võin ju korrata, et peame veel rohkem realiseerimisega vaeva nägema, aga tegelikult ei ole mul selleks piisavalt aega. [Rauno] Sappinen näitas ilusti, et kui mängijad on enesekindlad ja saavad klubides pallid sisse, on hästi. Tubli kutt, pani ilusti ära! Oli veel hea variant teisekski - see jääb kripeldama, aga see ei ole etteheide. Elan usus, et kui suudame neid momente luua ja jälgime taktikalist joonist, hakkavad pallid sisse ka minema. Samas võib olla ka päevi, kus tekitad rohkem momente, aga ei lähe üldse sisse. Ühtlasi tahaks - see on muidugi vana asi -, et me jaksaksime rohkem, aga minu tahtmisest üksi ei piisa. Mängijateni on need signaalid viidud ja nad teavad, et nad peavad sellega vaeva nägema."

Kuidas vältida, et Eesti ei jääks mängu alguses kiirelt kaotusseisu, nagu kahes mängus järjest on juhtunud? Täna lõid armeenlased avavärava 8. minutil, pühapäeval lükkas Märten Kuusk Põhja-Makedoonia vastu ise palli Karl Jakob Heina selja taha oma võrku 3. minutil.

"Jalgpall on hull mäng, eks ole?" küsis Voolaid vastu. "Ma ei tea, kuidas seda vältida. Kas te siis pole varem selliseid väravaid näinud? Enamus treenerid üritavad seda vältida. Mis seal ikka, vaatad üle, teed omad järeldused, aga siis teed telku lahti ja näed, et keegi jälle magab maha, jääb hiljaks või libiseb. Kui arvate, et Armeenia selleks väravaks midagi ei teinud, siis see on ka vale. Me ei seisnud väljaku peal niisama."

Voolaidil jagus tänasel pressikonverentsil kõige rohkem kiidusõnu Kreidale ja Käidile, kellest viimane sai teisel poolajal pingile lahkunud Konstantin Vassiljevilt kaptenipaela.

"Ütlesin Kreidale, et teda oli täna väljakul rohkem kui [Henrikh] Mkhitarjani. Oli tubli mees!" sõnas Voolaid.
Vanasti ootasime Käidilt väravaid ka, aga praegu ootan, et ta oleks raudmees. Kõik, mis sinna juurde tuleb, on boonus.
Karel Voolaid

"Käidile läks kaptenipael selleks, et temast veel ja veel ja veel rohkem kätte saada, iga päev. Ma väga usun sellesse tüüpi. Tean, et ta ise tahab ka väga. Tal pole viimased poolteist aastat lihtne olnud, aga ta oli selles aknas tõeline sõdur. Teised olid muidugi ka. Ta tegi seda, mida me temalt väga ootame. Jooksis ja tassis, kuis jaksas. Oli täpselt seal, kus vaja. Värav oleks veel kirss tordil olnud. Nende ülesanne oli Kreidaga turvata keskväljal päris suurt maa-ala. Vanasti ootasime Käidilt väravaid ka, aga praegu ootan, et ta oleks raudmees. Kõik, mis sinna juurde tuleb, on boonus."

Kreidat edasi kiites ütles Voolaid: "Oleme ta ju hästi toonud koondisse? Natuke võite ju kiita ka meid. Selge see, et mingid kooslused tulevad mängule kasuks ja sa ju tahaksid, et mingid paarid tekiksid. Alles hakkas Karol Metsast ja Joonas Tammest tekkima hea keskkaitsepaar ja asjad hakkasid paika loksuma. Koondise juures on kahjuks igasugu "agasid" - ei saa üks ja ei saa teine tulla, kellegagi juhtub midagi, stsenaariumeid on erinevaid. Hea meelega tahaks, et oleks üks tuumik, kelle peale mängida. Mängijate ümber on koondises nii palju virr-varri, et siin klubitööga paralleele tõmmata ei saa."

Kuidas vältida tabelis viimast kohta, mis kaks vooru enne turniiri lõppu meile C-divisjoni 2. grupis siiski koidab?

"Kindlasti tulevad neist mängudest (15. novembril Põhja-Makedoonias ja kolm päeva hiljem Gruusias - toim) kõvad trillerid. Kui meie alagrupi mänge vaadata, siis kõik nad on trillerid. Olen need kõik algusest lõpuni ära vaadanud. Uskumatu, mis pöördeid neis mängudes on! Kes meie alagrupi fänn on, see oleks peast halliks läinud juba!" rääkis Voolaid.

"Peame tagama, et meie stabiilsus säiliks. Kui mõelda, et teeks kõike paremini, siis võiksime paari nädalaga maailmas 50. kohal olla. Tahame säilitada elementaarse taseme. Leedu mängust võtaks kaasa ainult need momendid, mis me tekitasime, ülejäänut näha ei taha. Järgmises kahes mängus tegime kõike mõnusalt."