Praegune Manchester City peatreener Guardiola juhendas Barcelonat aastatel 2008-2012. Selle aja jooksul võitis Kataloonia klubi kolm Hispaania meistritiitlit ja kaks Meistrite Liiga karikat.

Seejärel pole Guardiolat aga Meistrite Liigas edu saatnud. Müncheni Bayerni lootsina jäi hispaanlase laeks poolfinaal, Manchester Cityga pole ta veerandfinaalist kaugemale jõudnud.

Hiljuti teatas endine Bayerni peatreener Felix Magath, et Barcelona kunagise edu arhitektiks polnudki Guardiola. "Lionel Messi võitis tiitlid, mitte Guardiola," vahendas Goal.com sakslase sõnu. "Ilma Messita ei ole see süsteem kunagi Guardiola jaoks toiminud. Vastasel juhul oleks ta juba ammu Bayerni või Cityga Meistrite Liiga võitnud."

"Tiki-taka (Barcelona poolt kuulsaks mängitud mängustiil - toim) töötab ainult siis, kui sul on mängijad, kes on vastastest tehnilise taseme poolest üle. Pealtvaatajate jaoks on palli hoidmine igav ja tippmeeskond ei vaja seda. Minu arvates püüab Guardiola liiga tihti juba enne kohtumist mängu ära võita. See taktika lõppebki tihtipeale valesti," lisas Magath.