Kas rahvuslike meistrivõistluste kalender on valmis ja kuidas seda pandeemia tingimustes täitma hakatakse?

Praeguseks hetkeks on Eesti meistrivõistluste kalender juba valmis, esimene voor toimub 31. oktoobril – kõik kõrgema liiga meeskonnad alustavad ühel päeval. Meie viime oma esimese mängu läbi Tartus, kus mängime Ravensiga – meeskond, kellega mängisime eelmise hooaja veerandfinaalis. Eestis suureneb järk-järgult koroonaviirusesse nakatanute arv, ent veel ei kehtestata mingeid globaalseid piiranguid. Kui märtsi alguses oli haigestunud 80−100 inimest ja toona suleti korraga kõik, siis praegu seda ei tehta (oktoobris on haigestumine u 30−40 inimest päevas). Näiteks jalgpalli meistriliiga jätkab oma meistrivõistlustega koos pealtvaatajatega ja juttu selle peatamisest pole veel olnud. Seega valmistume hooaja alguseks, lähtudes paika pandud ajakavast.

Tuleb välja, et vaatajad saavad tulla täismahus saalijalgpalli vaatama juba alates esimesest voorust?

Võimalik, et mingid piirangud vaatajaskonna arvu osas tulevad, kuna me mängime saalis. Selles osas on meil keerulisem kui suurel jalgpallil, sest tegemist on siiski suletud ruumiga. Ent mingeid ametlikke ettekirjutisi Eesti Jalgpalli Liidult meil käesolevaks hetkeks ei ole.

Järelikult pole mingeid meditsiinilisi protokolle meistrivõistluste läbiviimiseks praegustes tingimustes samuti veel kinnitatud?

Veel mitte, kuid eeldan, et teatud dokumendid saadetakse klubidele laiali üks-kaks nädalat enne esimest vooru. Meeskonna esindajail toimub veel koosolek enne meistrivõistluste algust, väga võimalik, et seal kinnitatakse meditsiiniline protokoll või antakse mingi konkreetsem informatsioon.

Niivõrd hiline meistrivõistluste algus tuleneb keerulisest olukorrast. Kas klubidel tuleb teha ümberkorraldusi juba harjumuspärases graafikus?

Osaliselt jah, kuid me oleme valmis pikaks hooajaks, võimalik, et see lõpeb mais või juunis, see pole meie jaoks probleem. Oleme valmis alustama hiljem, isegi kui hooaegade vahele ei tule pausi – selleks oleme ka valmis.

Kuidas möödub Cosmosel hooajaks valmistumine, arvestades kujunenud olukorda?

Meil sai läbi kahenädalane treeningute tsükkel vabas õhus, mis oli suunatud füüsilise ettevalmistuse parandamiseks. Eelmisest nädalast asus meeskond treeningute juurde saalis, kusjuures kaasa lööb võrdlemisi palju mängijaid, mis valmistab rõõmu. Kuid kahjuks just eile sai Alexander Vtorushin (Balti kübersaalijalgpalli liiga võitja individuaalses arvestuses) trauma – pahkluumurru, seega meil on kaotusi juba enne esimest mängu. Endiselt ei saa suletud piiri tõttu Venemaalt Tallinnasse tulla meie peatreener Sergei Svetlov. Seega toimub treeningprotsess tema kaugosalusega.

Kas teil on plaanis mingeid proovimänge enne hooaja algust?

Praegu peame vastastega läbirääkimisi sparringute osas. Plaanime enne hooaja algust korraldada kolm kontrollmängu.

Kas tasub oodata uustulnukaid?

Jah ootame testimisele kahte mängijat, kuid üldjoontes on meil treeningutest osavõtt heal tasemel – näiteks eilsel mängul oli kohal 19 inimest. Arvestades BFL-i teist hooaega, tuleb palju mängida, seega võime jalgpallurite täiskoosseisuga rahule jääda.

Igor Smirnov