Meistritiitel mängitakse välja sarnaselt varasemate aastate süsteemile, kus esimeses etapis selgub regulaarhooaja tabeli põhjal neli parimat ja Eesti meister, ning teises etapis jätkatakse juba 4 meeskonnaga, kes jätkavad mängimist Eesti jäähoki karika nimel.

Hooaja avakohtumised peetakse juba sel laupäeval, kui 10. oktoobril sõidab Kohtla-Järve HC Everestile külla valitsev Eesti meister Tartu Välk 494 ning Narva PSK võõrustab oma kodujäähallis HC Pantrit.

Coolbet hokiliiga põhiturniiril peetakse 40 kohtumist, millest viimased toimuvad 13. märtsil 2021. Põhiturniiri paremusjärjestuse alusel selgunud 4 parimat võistkonda, mängivad omavahel edasi Eesti jäähoki karikale. Poolfinaalide esimeses faasis kohtuvad põhihooaja esimene ja neljas ning teine ja kolmas koht. Play-offides mängitakse nii poolfinaalid kui finaalid parim viiest, ühtlasi ei kasutata finaalis karistusviskeid vaid mängitakse kuldse väravani.

Tänavuse hooaja suursündmuseks on ka Balti jäähokiliitude omavahelise koostööna korraldatav Balti hokiliiga, kus valitsev Eesti meister Välk 494 ning Narva Paemurru Spordikool osalevad. Läti hokilegendi, Sandis Ozolinši järgi nime saanud grupis võistlevad lisaks Tartu Välgule Hockey Punks Leedust ja HK Mogo Lätist. Darius Kasparaitise alagrupis heitlevad Narva PSK, Leedut esindav Hockey Punks ning Lipeaja HK Lätist. Esimesed kohtumised peetakse juba 27. – 29. novembril; rõõmusõnumina hokisõpradele on Ozolinsi alagrupi mänge võimalik oma silmaga Tartus Astri areenal näha.

Paraku jääb ära novembris toimuma pidanud Baltic Challenge Cup, mida Tondiraba jäähall võõrustanuks, seega näeme Eesti meestekoondist mängimas alles kevadel, kui Poolas, Katowices toimuvale MM I divisjoni B-alagrupi turniirile sõidetakse.

Ühtlasi ei ole Eestil maailmas valitseva eriolukorra tõttu tuleva aasta veebruaris võimalik Tondirabas võõrustada U20 MM I divisjoni B-grupi turniiri.

U18 koondis saab aga kodupublikule suurepärast hokielamust pakkuda, kui 4. – 10. aprillini võisteldakse Tondirabas IIHF U18 MM turniiri II divisjoni A-grupi mängudel.

Samuti kõlab avavile 10. oktoobril ka naiste meistriliigas, kus tänavu heitleb medalite nimel 4 klubi: Viljandist HK Fellin Fuuriad, Tartu Hokiklubi Säde, Tallinna eest HK Roosa Panter ning pealinna ja Kohtla-Järve eest HC Grizzlyze ning HC Everesti ühendnaiskond.

Esimene meistriliiga kohtumine peetakse Tallinnas, Haabersti jäähallis kus mõõtu võtavad HK Roosa Panter ning HK Säde.

Kokku peetakse 14 kohtumist, mis annab naistele suurepärase võimaluse valmistamaks vaimu ja füüsise ette märtsis toimuvaks naiste MM divisjoni alagrupi turniiriks, kus Eesti naistekoondis 12-aastase pausi järel osalemas on. Mängud toimuvad 15. – 21. märtsil Leedus, Kaunases.