Kuubiku sarja kuuluvad tavaliselt kuus üritust: Tartu Maraton, Tartu Maastikumaraton, Tartu Rattaralli, Tartu Rulluisumaraton, Tartu Rattamaraton ja Tartu Linnamaraton. Tänavu aasta on teistest erinev ning Kuubiku sarjas punktiarvestust pole, aga need, kes on osalenud neljal või viiel üritusel, saavad meene, diplomi ja medali.

Reaalselt Tartu linna tänavatel toimuval Tartu Linnamaratonil on valikus kolm distantsi 42, 21 ja 10 kilomeetrit (jooks ja kõnd). Tugevamatest jooksjatest on Tartu Linnamaratoni 42 km stardis näiteks Raivo Alla, Rait Ratasepp ja naiste arvestuses Kadiliis Kuiv ning Lilian Jõesaar.

Samuti selgitatakse Tartu Linnamaratonil välja ka Eesti meistrid poolmaratonis. Tiitli nimel lähevad võistlema 15 naist ja 40 meest. Tiidrek Nurme ja Roman Fosti puudumisel on meeste poolmaratoni meistrikulla troon vaba. Peamisteks medalipretendentideks laupäeval toimuval 21,1 km trassil on Karel Hussar, Dmitri Aristov, Janar Juhkov, Rauno Jallai, Bert Tippi ja Jaanus Kallaste.

Naiste poolmaratoni distantsil on peamisteks favoriitideks Marion Tibar, Kelly Nevolihhin, Laura Maasik, Liina Luik ja Kaisa Kukk.