Dinamo alistas eile UEFA Euroopa liiga play-off ringis kodusel Maksimiri staadionil tühjade tribüünide ees FC Flora 3:1. Kaks esimest väravat löödi ära esimesel poolajal, Eesti koondise vasakpoolkaitsja Sinjavskij soolovärav tegi seisuks 1:2. Mängu "tappis" ära meeskonna kapteni, 29-aastase Põhja-Makedoonia poolkaitsja Arijan Ademi värav 87. minutil.

"Jälle ei saanud stressivabalt hakkama! Dinamo võitis Euroopas, kuid pole suureks eurotulemuseks veel valmis" - sellise pealkirjaga nahutas dinamolasi teise poolaja lagunemise eest Sportske Novosti pealkiri.

"Me ei hakka spekuleerima, kuidas kõik võinuks lõppeda, kui vastas oleks olnud parem tiim, ründefaasis talendikam kui Flora. Dinamo pääses edasi ja lõppude lõpuks oli see selle mängu ainus eesmärk. Veel kuus mängu, järjekordsed 2,9 miljonit eurot kontol, uus võimalus veeta talv Euroopas," võttis riigi suurim spordileht närvilise õhtu tulemi kokku.
"Jälle ei saanud stressivabalt hakkama! Dinamo võitis Euroopas, kuid pole suureks eurotulemuseks veel valmis."

Ajaleht Vecernij List kirjeldab Dinamo jaoks ärevaid hetki järgmiselt: "Dinamo paistis, nagu oleks neil pärast 53. minutit ja Oršici võimalust kütus otsa saanud. Flora mängis palju aktiivsemalt ning vaid kaks minutit hiljem oli külalistel suurepärane võimalus, kuid Alliku lõi väravast mööda. Vlasij Sinjavskij sepistas 65. minutil ilusa värava, põrutades peale karistusala äärelt. Pärast kaotusseisu vähendamist läksid eestlased täispanga peale välja. Õnneks lõhkus mängu Ademi teine värav 87. minutil."
Portaal 24sata.hr pühendas Flora väravale terve artikli, milles öeldakse, et Dinamo mängis väga head 45 minutit, kuid lagunes siis koost. "Eestlased ründasid, domineerisid ja olid üha ähvardavamad [...] Dinamo peatreener üllatas klassikalise 4-4-2 formatsiooniga, mida tema käe all mängiti esmakordselt - kaks ründajat (Gavranovic ja Petkovic), kuid ühtlasi Lovro Majer paremal äärel. Majer tegi hea mängu ja andis esimesele väravale söödu, aga ta ei ole ega saagi olla paremäär. Ta andis veel mõned head tsenderdused ja rügas kõvasti kaitsefaasis, aga ei saa eeldada, et ta sprindib paremal äärel nagu Lirim Kastrati (vahetati Majeri asemele sisse 83. minutil - toim). Paljudes olukordades pidi Majer palliga tagasi pöörama ja selle kaitsjatele andma."
"Mamic rääkis pärast Florat üleminekutest. Esimene on juba kokku lepitud, teised on veel tulemas."

22-aastane Majer on ründav poolkaitsja, kes näiteks Dinamo eelmistes euromängudes ungarlaste Ferencvarosi ja rumeenlaste Cluj'i vastu tegutses 4-1-4-1 formatsioonis keskpoolkaitses. 4-3-1-2 asetuse puhul on ta mänginud ka kolmemehelise liini parempoolse poolkaitsjana.

Portaali Index.hr spordikülje esiuudis keskendub üleminekutele, mille Dinamo loots Zoran Mamic kavatseb pärast Flora alistamist lõpule viia. Näiteks on Zagrebisse oodata 24-aastast Taani kaitsjat Rasmus Lauritseni, kes kuulub hetkel Rootsi klubi IFK Norrköping ridadesse ja kelle eest käiakse välja 1,6 miljonit eurot.

"Täna või homme saab Lauritseni saaga käbi, aga see pole kõik. Ilmselt tuleb veel keegi," ütles Mamic, naljatades, et Dinamo prioriteet on meeskonda tuua Luis Suarez.
"Ademi keeldus tõelisest rikkusest!? Ta võinuks saada riigi kõrgemapalgalisimaks mängijaks ning mängida koheselt Meistrite liigas"

Tund aega pärast avavilet avaldas Sportske Novosti teleülekandes räägitud põhjal artikli, milles väidetakse, et mängu kangelaseks kujunenud makedoonlasest kapten Arijan Ademil on viimastel aastatel olnud palju võimalus siirduda parematele jahimaadele. Mehest on olnud huvitatud nii Rooma Lazio, Lille, Real Betis, Moskva CSKA, Lokomotiv kui ka Dubai rikkurklubi Al Nasr. Viimati tahtis teda oma ridades näha Dinamo üks tänavusi eurovastaseid Ferencvaros, kuid Ademi lükkas ungarlaste pakkumise tagasi. Ferencvaros, nagu sel nädalal selgus, mängib tänavu Meistrite liiga alagrupiturniiril, kohtudes seal Juventuse, Barcelona ja Kiievi Dinamoga. Küll aga kaaluvat Ademi tõsiselt Vecernij Listi andmetel Hispaania kõrgliigasse tõusnud Huesca pakkumist.

Suurema "hurraa!" kui Dinamole tegid Horvaatia ajalehed HNK Rijekale, kes teise Horvaatia klubina alagrupiturniirile pääses. Horvaatia liiga eelmise hooaja kolmas meeskond mängis võõrsil 1:0 üle taanlaste Kopenhaageni.