Enne venelasega kohtumist TOP 10 mängijate vastu kõik 14 mängu kaotanud Fucsovics realiseeris matšpalli, kui mängu algusest oli möödas kolm tundi ja 17 minutit.

Huvitav on asjaolu, et kuigi Medvedevit on juba mitu suure slämmi turniiri järjest peetud võimalikuks mustaks hobuseks, pole ta Roland Garrosi tenniseväljakutel veel võitu saanudki. 24-aastane venelane on kõigil neljal korral French Openil avaringiga piirdunud.

"See oli üks mu elu suurimaid võite, kuid nüüd tuleb keskenduda vaid järgmisele treeningule ja matšile. Ma ei tohi sellele enam mõelda," ütles Fucsovics kodumaa meediale. "Selle võidu peale on hea midagi üles ehitada ja tööd edasi teha. Nüüd on kõige tähtsam vaid järgmine mäng."

Varem kaks korda Medvedevile kaotanud Fucsovics tuli raskete ilmastikutingimustega paremini toime ega andnud lihtvigadest vastasele palju kergeid punkte (36 äralööki, 49 lihtviga). Medvedev ise tegi 27 äralöögi kõrval 51 lihtviga ja lasi Fucsovicsil oma servi murda kuuel korral.

Võtmekoht oli teise seti lõpp. Medvedev läks kiires lõppmängus mini-break'iga peale, kuid kaotas oma servil kaks punkti järjest, jäädes 3:6 taha. Selle peale lõhkus ta reketi ning kuna tal oli juba hoiatus all, sai ka karistuspunkti, mis lõpetas tie-break'i ja jättis neljanda asetusega mängija 0:2 kaotusseisu. Medvedev viis matši küll neljandasse setti, kuid jäi seal kahe murdega kaotusseisu, ise murdepalle omamata.

Teises ringis kohtub Fucsovics 2017. aasta Monte-Carlo Mastersi finalisti, hispaanlase Albert Ramos-Vinolasega (ATP 44.), kes alistas kodupubliku soosiku Adrian Mannarino (ATP 39.) 6:4, 6:3, 6:0.
Medvedev jätab selja taha paar väga rasket nädalat. US Openil poolfinaali jõudnud venelane pidi avaringi järel reketid pakkima ka Hamburgi ATP turniiril, kus kaotas prantslasele Ugo Humbertile (ATP 38.).
Marton Fucsovics

Kuula ka "Matšpalli" podcasti French Openi eelvaadet!
1x
00:00