37-aastase Westi olukord on nii tõsine, et viimastel kuudel on üritanud teda aidata nii NBA korvpallurite liit, NBA profiliiga kui tipptreener Doc Rivers, kelle käe all ameeriklane mängis.

Mitu korvpallifänni on sotsiaalmeedias kodutu Westi teemal sõna võtnud. Üks neist kirjutas: "Depressioon, ärevus ja muud vaimsed häired rikuvad elu. Vaadake, mis juhtus Delonte Westiga. See kutt oli nii huvitav ja andekas. Ma igatsen seda meest ja loodan, et ta saab abi."

Ajakiri Blick kirjutas tänavu suure artikli Westi vaimse tervise probleemidest, mis said alguse juba lapsepõlves. West tunnistas ka ise 2015. aastal antud intervjuus, et ta käitus lapsena ennasthävitavalt, kuna teda pidevalt kiusati, muu hulgas ka punaste juuste pärast.

Korvpallile keskendumine oligi Washingtonis sündinud Westile väljapääs olukorrast, kuid 2008. aastal diagnoositi tal bipolaarne meeleoluhäire.

West ostis mängijakarjääri ajal mõlemale oma vanemale maja ning aitas rahaliselt ka teisi sugulasi, kuid juba 2011. aasta NBA tööseisaku ajal olid tal nii suured finantsraskused, et ta pidi tööle minema mööblipoodi.

West pääses NBA-sse 2004. aasta drafti 24. valikuna, kui liitus Boston Celticsiga. Lisaks Celticsile esindas ta 8-aastase NBA-karjääri jooksul Seattle SuperSonicsit, Cleveland Cavaliersi ja Dallas Mavericksi. Karjääri lõpus mängis ta mitu hooaega veel ka Hiina klubides.

Nii LeBron Jamesi kui Dirk Nowitzkiga koos mänginud West oli hinnatud korvpallur, kuid juba karjääri ajal oli tal ka pikk kuriteoregister. Näiteks nimetatud NBA tööseisaku ajal tunnistas ta avalikult, et läheks meeleldi välismaale korvpalli mängima, kuid tal ei lubata tema värvika kuriteoregistri tõttu USA-st lahkuda. Sama aasta juulis oli West süüdi mõistetud nii liikluseeskirjade rikkumises kui koguni kolme tulirelva ebaseaduslikus kaasas kandmises.