42 minutit kestnud avaseti ainus murre sündis seitsmendas geimis, kui Garcia murdis Kontaveiti pallingugeimi. Prantslanna suutis edu hoida ning avaseti lõpuks 6:4 võita.

Teine sett kulges Kontaveiti domineerimisel. Ta pääses kiirelt 3:1 juhtima ning hoidis edu lõpuni välja. Kusjuures teises setis ei teinud Eesti esireket mitte ühtegi lihtviga.

Otsustavat setti alustas eestlanna samuti hästi, murdes kohe avageimis Garcia pallingu. Prantslanna sai seejärel aga oma mängu käima ning viigistas seisu 3:3 peale. Kontaveit murdis kohe järgmises geimis vastase servi, kuid Garcia vastas seti kaheksandas geimis samaga. 4:4 seisul võitis Garcia oma geimi ning murdis kohe järgmises Kontaveiti pallingu, saades lõpuks otsustava seti kätte numbritega 6:4.

Tasavägine matš kestis kokku kaks tundi ja 7 minutit. Kontaveit sai kirja neli serviässa, Garcia kolm. Topeltvigu tegi eestlanna ühe, prantslanna kolm. Kontaveit tegi kogu mängu peale kõigest 13 lihtviga, vastane aga koguni 34. Samas äralööke sai eestlanna kirja 26, Garcia aga 41.

Järgmises ringis ootab Garciat ees valgevenelanna Aljaksandra Sasnovitš (WTA 96.), kes oli 6:2, 2:6, 6:3 parem sakslannast Anna-Lena Friedsamis (WTA 104).