Viimati mängis Lakers finaalis 2010. aastal, kui Kobe Bryan meeskonna Boston Celticsi vastu otsustavas seitsmendas mängus võidule vedas. LeBron Jamesile on see aga üheksas finaal kümne aasta jooksul. Täna pidi ta selleks viskama 38 punkti, Anthony Davise arvele kanti 27 silma.

Lisaks korjas James 16 lauapalli ja jagas 10 resultatiivset söötu. See oli Jamesile tänavuse play-off'i neljas kolmikduubel, kokku on ta neid väljalangemismängudes visanud karjääri jooksul 27.

Denveri parimad olid Nikola Jokic 20 punkti, 7 lauapalli ja 5 korvisööduga, Jerami Grant kogus 20 puntki ja 9 lauda, Jamal Murray 19 punkti, 4 lauda ja 8 korvisöötu.

Kaks varasemat seeriat järjest 1:3 kaotusseisust välja tulnud Nuggets tuli kolmandal veerandil välja 69:80 kaotusseisust ja viigistas veerandi viimastel sekunditel 84:84, kuid neljandaks veerandiks Denveril enam püssirohtu ei jätkunud. Jokic sattus vigadega pahuksisse ja Murray põrutas põlve. Murray panus jäi üldse tagasihoidlikuks - enne seda kohtumist oli ta play-off'is visanud keskmiselt 32,7 punkti.

Lakersi finaalivastane võib selguda juba eeloleval ööl. Miami Heat ja Boston Celtics alustavad oma kuuendat kohtumist kell 2.30, Heat juhib seeriat 3:2.