„Nad õpivad märkama neid, kellel on võib-olla abi vaja ning näevad, et hea asja nimel on karu (Mesikäpp-toim) ka nõus jooksma. Igal aastal on mul väga hea meel sellel päeval koos lastega olla,“ sõnas Kaljulaid Eesti Olümpiakomiteele.

Teatejooksu heategevuslik aktsioon kutsub inimesi üles annetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusesse rajatava mängulise terviseraja loomise toetuseks. Sellest tuleb Eesti esimene patsientidele suunatud terviserada haiglas.

„Kuigi Pärnus oli sädistamist hästi palju ja võin öelda, et näiteks ka Sindi kooli juures lapsed ei teadnud, mis jooksuga tegemist on, siis ehk siin kohapeal olles saab asi selgemaks ja sellest räägitakse kodus sõpradele, vanematele, sugulastele. Nii koguneb ka seda heategevat tulu, mis on väga tähtis. Kõige tähtsam on siiski see, et lapsed saavad teada, et neil on oma roll, nad saavad ise ka aidata,“ hindas Kaljulaid.

Heategevuslik Teatejooks toimub 23.-30. septembril Eestis tähistatava Spordinädala raames. Spordinädala patroonid võtsid ka ise täna avasündmusest osa: Arukülas andis Teatejooksule koos EOK president Urmas Sõõrumaaga stardi ettevõtja Kristel Kruustük, Viimsis laulja Inger, Rakveres näitleja Kait Kall, Keilas ettevõtja ja kulturist Ott Kiivikas, Peetris suunamuutja Sandra Raju ja rektor Tiit Land. Spordinädala eesmärk on läbi liikumise ja spordi pakkuda võimalikult paljudele Eesti noortele ja täiskasvanutele positiivseid elamusi ning innustada neid liikumisharrastustega regulaarselt tegelema. Kaljulaidi sõnul on eestimaalaste liikumisharrastuse seis läinud aastatega paremaks.

Spordinädala pidulik avaline

"Meie põlvkonnal on üsna suur koolisporditrauma, järgmist põlvkonda pole nii palju sunnitud või pandud liikuma, sest me ise põdesime seda. Loodetavasti see ajapikku lõdveneb. Lapse saab spordi juurde tuua kas läbi trenni või kooli. Kui koolisport on vahva, siis laps selle juurde ka tegelikult tuleb, siin on hästi oluline roll. Koolisport algab tegelikult juba lasteaiast. Kui seda väärtustavad ja peavad oluliseks kasvatajad-õpetajad, siis see tegelikult ka vaikselt tuleb. Me näeme ju, et ka keskealised liiguvad üha rohkem, järelikult on loota, et ka tulevikus lapsed liiguvad üha rohkem.“

Äsja Tartu rattamaratonil osalenud president käis eile rulluisutamas, kuid tõdes, et sel nädalal ta puhkab. „Teadupoolest on ka puhkus treeningu väga oluline osa, mida harrastajad kipuvad alahindama,“ ütles Kaljulaid.

Spordinädalal on registreeritud 1130 sündmust üle Eesti, endale meeldiva liikumisürituse saab leida aadressil www.spordinadal.ee.

Jaga
Kommentaarid