Punktikatse finišisse jõudes küsiti Tänakult, kas ta arvab, et ajast 4.20,8 piisab maksimaalseks viieks punktiks või mitte.

"Ei tundunud hea. Ei olnud head tunnet. Oleme siin, aga on olnud s*** nädalavahetus," vastas eestlane.

Põhimõtteliselt oli Tänakul õigus, sest tiimikaaslane Thierry Neuville suutis teda punktikatsel 0,4 sekundiga edestada, aga Toyotadest oli ta kiirem.

Hyundai pressiteate vahendusel võttis Tänak nädalavahetuse pikemalt kokku.

"Juba algusest peale oli tegu väga väljakutsuva ralliga. Reede õhtul olid nõudlikud olud ja laupäeva hommikul pidime rooliprobleemide tõttu katkestama. Täna pidime kolm esimest katset läbi sõitma eesmärgiga punktikatselt midagi saada. Mul ei olnud tegelikult plaanis päris maksimumi peal sõita, olin 90 protsendi peal. Aga läbisime katse ja saime neli punkti, mis on palju parem kui mitte midagi," sõnas ta.

MM-sarja üldarvestuses hoiab Tänak 70 punktiga kolmandat kohta. Sama palju punkte on ka Kalle Rovanperäl. Juhib 97 punktiga Elfyn Evans, Sebastien Ogier on 79 punktiga teine.

Tänaku tiitlišansid sõltuvad paljuski ka sellest, kui palju etappe tänavusel hooajal veel sõidetakse. Kindlasti on kavas Sardiinia ja Belgia rallid, jutte on olnud ka Horvaatia ja Monza rallide lisandumisest.