Viljandi spordikeskuses algas kohtumine väravatevaeselt. Mängijad saatsid palle järjekindlalt raamidest mööda ning koondisekogemusega väravavahtidel Rasmus Otsal ja Kristian Käbil suurt tööd polnud. Siis leidsid külalised kahel korral hästi Martin Neruti ning Martin Kalveti tabamuse järel juhtis Raasiku/Mistra 4:1.

Mulkide peatreener Marko Koks kasutas kaheksandal minutil esimest mõtlemisaega ja tegi seda oskuslikult. Raasiku pallurid jäid seitsmeks minutiks "kuivale" ja 5:0 vahespurdi lõpetuseks viis Volodimir Maslak võõrustajad 6:4 juhtima. Jüri Lepa hoolealused jõudsid uuesti viigini, kui debüütvärava meistriliigas viskas 17-aastane Patrick Padjus.

Viljandi hakkas hästi tabama ja 22. minutil tuli Aleksander Pertelsoni viskest 10:7. See jäi aga kodumeeskonna viimaseks väravaks avapoolajal ning pärast kaht Sten Toomla tabamust viis Padjus kiirrünnaku järel meeskonnad puhkepausile Raasiku/Mistra 11:10 eduseisul.

Mihkel Lõpp lõpetas teise pooltunni algul Viljandi kümneminutiliseks veninud väravata perioodi ja viis minutit jätkus vägagi võrdne heitlus. Viigiseisul 13:13 keeras aga Ots mulkide värava 13 minutiks lukku ja Viljandi põgenes eest. Saksamaalt kasvatajaklubi väravapostide vahele naasnud Ots tõrjus selle aja jooksul ka Neruti karistusviske.

Mikk Varik aitas 47. minutil kiirrünnaku lõpetuseks võõrustajad juba 19:13 eduseisu ja kuigi Raasiku/Mistra tuli mängu tagasi, siis oluliselt lähemale vastasele enam ei saadud. Viljandi võitis 25:18 ja kirjutas liigatabelisse teise võidu.

Pertelson, Lõpp ja Hendrik Koks viskasid võitjate kasuks viis väravat, kusjuures snaiprite kolmiku keskmine vanus on vaid 17 eluaastat. Raasiku/Mistra poolel said käe valgeks kümme pallurit, neist Nerut ja Rauno Kopli tabasid kolm korda.

Järgmised meistriliiga mängud:

17.09. 19:00 SK Tapa/N.R. Energy – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

18.09. 19:00 HC Tallinn – Põlva Serviti