"Masendunud oleks võib-olla rumal olla," sõnas Eesti vutijuht ERR-ile antud intervjuus. "Kahtlemata ei ole sellised tulemused emotsionaalselt meeldivad, aga jalgpallis toimuvad protsessid pika vinnaga ja see, kus me täna oleme, on aastatel 2000-10 klubides tehtud töö vili. Selline see vili on ja meie eelmise, 80ndatel sündinud põlvkonna oleks pidanud üle võtma 90ndatel sündinud põlvkond, aga see põlvkond ei ole piisavalt kvaliteetne."

"Meie märkasime seda juba kümme aastat tagasi ja reageerisime sellele väga konkreetselt. Esimese asjana viisime sisse KTM-i ja ETM-i reegli ehk klubis ja Eestis treenitud mängijate mängitamise kohustuse, sest meie tippklubidesse hakkas ilmuma liiga palju välismaalasi ja klubide noortetöö oli kehval tasemel," jätkas Pohlak.

"Seejärel tõime sisse U-17 ja U-19 eliitliigades transpordikulude finantseerimise, läbi mille on nelja hooaja jooksul U-17 eliitliigas klubide arv kasvanud ligi kaks korda. Samast aastast hakkasime finantseerima noormängijate stipendiume, käesolevast hooajast rakendasime Premium liiga klubide solidaarsusmehhanismi, kus eurosarjas mitte mängivatele klubidele annab EJL mängijate palkamiseks raha."

"Sellele, et klubides tehtav töö ei ole piisavalt heal tasemel, reageeris EJL juba ammu," sõnas Pohlak. "Sellel nädalal panime siia viimase pusletüki: kolmapäeval otsustas EJL-i juhatus järgmisest hooajast alustada Premium liiga ja esiliiga klubide noortejuhtide projekti."