Avasett kujunes Azarenka jõudemonstratsiooniks. Endine maailma esireket murdis kolmel korral Osaka pallingu ning võitis 27 minutit kestnud avaseti 6:1.

Ka teist setti alustas Azarenka murdega, pääsedes kiirelt 2:0 ette. Jaapanlanna suutis aga seisu viigistada 2:2 peale. 3:3 seisul murdis Osaka kahel korral vastase pallingu ning võitis teise seti 6:3.

Otsustavas kolmandas setis pääses võimsalt alustanud Osaka 4:1 juhtima. Azarenka suutis seejärel küll korra jaapanlanna pallingugeimi murda, kuid Osaka vastas samaga ja võitis ka otsustava seti 6:3. Finaal kestis kokku 1 tund ja 54 minutit.

"Ma ei taha sinuga enam finaalis mängida, sest ma eriti ei nautinud seda. See oli väga raske matš," viskas Osaka võidu järel nalja. "Tegelikult oli see väga inspireeriv, sest ma vaatasin Azarenkat mängimas, kui olin noorem. Õppisin temalt palju, seega tänan teda."

Osakale oli see teiseks võiduks US Openil. Lisaks tänavusele tiitlile triumfeeris endine esireket USA lahtistel ka 2018. aastal. Kokku on tal kolm suure slämmi tiitlit, kui 2019. aastal oli ta parim ka Austraalia lahtistel.