Esmakordselt saab publik näha tegutsemas korvpalli valitseva Eesti meistri BC Kalev/Cramo uusi leegionäre. Kalev/Cramo koosseis on suvel teinud läbi suured muutused. Välismängijatest on liitunud ameeriklased Marqueze Coleman, Devin Thomas, Marcus Keene, Gabe Bealer ja lätlane Janis Kaufmanis.

“Leegionärid saabusid reede lõunal, läbisid kohustusliku Covid-19 testi. Laupäeval pärast testi tulemuse teada saamist läbisid nad meditsiinilise kontrolli ja alles üleeile liitusid treeningutega,” ütles Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok.

Eestlastest on uute mängijatena Kalev/Cramoga liitunud Rauno Nurger ja Kregor Hermet, kuid nemad seekord veel väljakule ei jookse. “Nurgeril on probleem põlvega ja Hermet väänas hüppeliigest,” selgitas Reinbok.

Tallinna Kalev/TLÜ on uueks hooajaks hankinud kaks leegionäri Leedust - Mantvydas Staniulise ja Tomas Zdanaviciuse. Kindlasti on põnev jälgida ka aastate eest Rakvere Tarva särgis säranud ning Kalev/Cramo eest mänginud Brandis Raley-Rossi tegemisi, kes uuest hooajast tõmbab selga Tallinna Kalev/TLÜ särgi. Möödunud hooaja veetis 33-aastane tagamängija Hong Kongi liigas, kus kogus 23,6 punkti ja 7,9 söötu kohtumises.

Tallinna Kalev/TLÜ korvpallimeeskonnaga on liitunud ka 22-aastane tsenter ameeriklane Emmanuel Wembi. 207 cm pikkune mängumees tegi möödunud hooajal oma Euroopa karjääri debüüdi Horvaatia meistriliigas Alkar Sinj ridades, kui kogus keskmiselt 10,4 punkti ja 8,4 lauapalli kohtumises.
"Noored ja vihased leedulased on kohal. Veel nooremad ja vihasemad eestlased võitlevad mänguaja eest ning vanad mehed võtavad ka asja tõsiselt. Seega oleme hooajaks valmis," ütles Tallinna Kalev/TLÜ peatreener Martin Müürsepp.

Ajakava:

12.septembril Sõle Spordikeskuses

15:30 Tallinn Kalev/TLÜ - Keila KK
18:00 BC Kalev/Cramo - KK Viimsi/Noto

13.septembril Kalevi spordihallis

13:00 3.koha mäng
15:30 Finaal

"Tallinna Karikas 2020" algas juba eile, kui Sõle Spordikeskuses võitis OSK Keila KK 76:44. "Oleme väga põnevil Tallinna Karika finaali eel, kuna ammu pole saanud korvpallimängust rõõmu tunda. Kõik võidud on juba boonuseks," ütles OSK-i kapten Kaili Kukumägi.

Finaali vastast ootab OSK homme toimuvast kohtumisest, kus lähevad vastamisi valitsev Eesti meister Tallinna Ülikool ja Audentes.

“See hooaeg tuleb väga keeruline, kuna me mängime ikkagi Balti liigat, et nii palju on kokku lepitud, et Leetu me enne uut aastat ei sõida. Iga päev on nüüd ärev, et kas Läti paneb oma piirid kinni või mitte,” tutvustas Tallinna Ülikooli peatreener Janne Schasmin selle hooaja plaane. "Üliõpilased on meil ja kuna kõrgemas sarjas osalevad Eestist kaks võistkonda, üks Tartust ja üks Tallinnast, siis me koondame parimad nii palju kui Tallinna Ülikooli võimuses enda juurde. Aga ma mainiks, et nii mõnigi, kes on meie võistkonda lisandunud, siis kui neil tulevad pakkumised välismaalt, siis mina neid kinni ei hoia," selgitas Schasmin naiskonna komplekteeritust.

Ajakava:

10.septembril Sõle Spordikeskuses

19:45 Audentese SK - Tallinn Ülikool

12.septembril Kalevi spordhallis

11:00 3.koha mäng
13:30 Finaal