Mullu esimest aastat välisklubis pallinud Martin Grištšuk oli koos Praha HC Duklaga tegemas vägagi edukat hooaega, enne kui COVID-19 pandeemia sellele pidurit tõmbas. Duklal seisis ees karikafinaal, meistriliigas oldi teisel tabeliastmel ning eurosarjas edenetud veerandfinaali.

Martin Grištšuk: isakssaamise tunnet pole võimalik sõnadesse panna

Uus hooaeg algas laupäeval, mil Dukla alistas kõrgliiga esimeses voorus tulemusega 31:26 (16:11) Brno SHC Malomerice, kes kevadel kindlalt tabelis põhjas lõpetas. Grištšuk oli meeskonna resultatiivseim viie väravaga. "Treener jagas mänguaega kõigile, sest mäng oli meie kontrolli all," sõnas teist hooaega Tšehhimaal alustanud 23-aastane Grištšuk.

"Jäin ise rahule – nii mänguajaga kui ka tulemusega. Skoor võinuks suuremgi olla, aga tegime palju pallikaotusi ja muidu tehnilist praaki. Eks kuus kuud mängimatust avaldab kõigile mõju, kuid samas oli emotsionaalselt väga mõnus tunne jälle platsil olla," tunnistas mullu Tšehhi meistrisarjas 21 mänguga 72 väravat visanud paremsisemine.

Kümmekond päeva enne palliplatsile ja võitude teele naasmist sai Grištšuk elu ühe suurimatest võitudest – abikaasa Jana sünnitas Tallinnas pisitütre Alisa. "Sõnadesse pole võimalik panna, kui hea, meeldiv ja võimas see isakssaamise tunne on!" jäi noor isa tunnete kirjeldamisel hätta.

"Käsipallis sai hooaega alustatud, aga kas ja kuidas see jätkub, pole selge. Eks nii ole kõikjal Euroopas, kus viirusenumbrid tõusuteel on. Tšehhimaal on näiteks bussides ja mujalgi maskid kohustuslikud. Keskendume siiski hetkel koostöö leidmisele meeskonnas, sest nii lahkujaid kui ka tulijaid oli Duklas päris palju," lausus Grištšuk.

Jaanimaa "kahur" tulistas mitmes sarjas

Kahel korral käis eelmisel nädalal platsil Dener Jaanimaa. Venemaa kõrgliiga avavoorus oli ta kohtumise parim kuue värava ja kolme resultatiivse sööduga, kui Moskva CSKA alistas kindlalt Volgogradi Kaustiku 33:18 (13:11). Pühapäeva õhtul peeti Euroopa liiga esimese ringi kordusmäng, kus avakohtumine Minski SKA-ga lõppes võõrsil 25:25 viigiga.

Tasavägise alguse järel saatis CSKA peatreener Oleg Kulešov eestlase platsile 9. minutil ja kohe tuli mängu pööre. Esmalt teenis Jaanimaa vastasele kaheminutilise karistuse, siis aga ei suudetud teda vea hinnagagi takistada. Mullune Eesti parim käsipallur pommitas kolm väravat järjest, lisas resultatiivse söödu ja CSKA juhtis 12:7.

14:11 lõppenud poolaja järel tulistas Jaanimaa vasakukäeline "kahur" tagaliinist veel kaks väravat. CSKA sai kuue tabamusega juhtima ning edu käest ei andnud. Jaanimaa viie värava toel võeti 31:25 võit ning Venemaa klubi edenes tugevuselt teise eurosarja järgmisse ringi koondtulemusega 56:50.

Hooajaga tehti algust ka meie põhjanaabrite juures. Soome karikavõistluste avaringis oli Helsingi IFK üle esiliigas pallivast Riihimäe Dynamost tulemusega 33:19 (18:8). HIFK ridades debüteerinud Kristo Voika viskas võitjate kasuks kolm väravat ja aitas meeskonna veerandfinaali.