Tallinna Ironmani peakorraldaja Ain-Alar Juhanson: “Oleme võistlust korraldades arvestanud eelmise aasta tagasisidega ja püüdnud kitsaskohti vältida. Fookuses on nii raja turvalisus võistlejate jaoks kui ka see, et linnakodanike igapäevatoimetusi minimaalselt häirida.”

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev: “See on väga suur ja oluline võistlus nii Eesti kui Tallinna jaoks. Varasematel aastatel on Ironmani korraldajad saanud väga hästi linnarahva liiklusteemalise teavitusega hakkama ja meie koostöö on hästi sujunud. See on suur spordisündmus, loodan, et toob palju rõõmu nii osalejatele kui pealtvaatajatele.”

5.-6. septembril tasub Tallinnas ja lähiümbruses liiklemisel olla tähelepanelik, sest võistlustega seoses on piiratud nii parkimist, autoliiklust kui muudetud ka ühistranspordi sõidugraafikuid. Radade ületuseks tuleb paiguti ooteajaga arvestada ka jalakäijatel. Korraldajad kinnitavad, et kõik elanikud pääsevad kindlasti koju ja ka kodudest välja liikuma, siiski palutakse arvestada võimaliku ooteajaga ning järgida liiklusreguleerijate märguandeid. Võimalik lisaooteaeg on kuni 60 minutit.

Ratta- ja jooksudistantsil korraldavad liiklust litsentseeritud reguleerijad. Elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi reguleerijate hinnangu alusel olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele. Soovitame parkida sõiduvahendid juba eelnevalt kohta, kust saab võistluspäeval vajadusel kiirelt liikuma, eriti Kopli ja Paljassaare poolsaare elanikel. Palume arvestada, et kella 8-15 vahel on sportlasi rajal kõige tihedamalt ning seetõttu võib tee ületus kauem aega võtta. Liiklus avatakse operatiivselt kohe pärast võistlusdistantsi lõppu ja liikluskorraldusvahendite eemaldamist.

Laupäeval, 5. septembril ajavahemikul 06.00-19.00 sulgeb IRONMAN Tallinna rattadistants avaliku liikluse järgmistel Tallinna tänavatel: Kalaranna tn, Tööstuse tn (Kalaranna tn kergliiklusteel – Kopli tn vaheline lõik), Kopli tn (Tööstuse tn – Sirbi trammipeatuseni), Pelguranna tn, Lahepea tn (kergliiklusteed), Paldiski mnt linnast väljuv suund (Lahepea tn – Tähetorni tn vaheline lõik) ja Paldiski mnt linna suunduv suund (Tähetorni tn – Mõisa tn vaheline lõik), Ehitajate tee - Stroomi ranna vaheline kergliiklustee. Kopli ja Paljasaare poolsaarel pannakse käima ka lisabussid, mis aitavad elanikel operatiivselt liikuda.

5. septembril sulgeb IRONMAN TALLINNA rattadistants avaliku liikluse Harjumaal (väljaspool Tallinna) järgmistel teedel: Harku - Hüüru - Tabasalu - Hüüru - Kiia - Vääna - Viti - Vääna-Jõesuu - Keila-Joa - Vääna - Kiia - Hüüru - Harku - Instituudi tee Laagrini.

Jooksudistants sulgeb 5. septembril terveks päevaks liikluse järgmistel Tallinna tänavatel: Kalaranna tn, Kalasadama tn, Põhja pst (Kursi tn – Kalasadama tn vaheline lõik), Väike-Rannavärava tn, Kanuti tn, Aia tn, Viru tn, Vana Turu tn, Kuninga tn ja Kullassepa tn.

Pühapäeval, 6. septembril toob Haabersti linnaosas liiklusesse muudatusi samuti triatlonifestivali programmi kuuluv Škoda Laagri 4:18:4 lühitriatlon. Liikluse sulgemisega ajavahemikul 10-13 peab arvestama Pikaliiiva tänava ja Paldiski maantee ristmikult kuni Hüüruni ja seda mõlemal suunal. Samuti on liiklus häiritud Harku järve ümbruses Printsu teel ja Pikaliiva tänaval.

Täpsed liiklusskeemid, kaardid ja muudatused on leitavad siit. Ürituse ajal saab liikluskorraldust puudutavat teavet ka infotelefonilt numbril 53570800 (Tallinn) ja 53773323 (Harjumaa).

IRONMAN TALLINNA korraldajad vabandavad liiklusmuudatustest tingitud võimalike ebamugavuste pärast ning loodavad linnaelanike mõistvale suhtumisele ja võistlejaid toetavale kaasaelamisele!

5. septembril toimuv IRONMAN Tallinn võistlus algab 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsiga Harku järves, jätkub 180,2 kilomeetrise rattadistantsiga, mis viib osalejad pealinnast välja ümbruskonna asulatesse ja läbi linna Lennusadamasse ning lõpeb 42,2 kilomeetrise jooksumaratoniga, mis koosneb kahest ringist pealinna tänavatel. Samas toimub ka IRONMAN Tallinn 70.3 võistlus, kus osalejad läbivad poole lühema distantsi. Võistluse finiš on Noblessneri kvartalis.