Keene on sündinud Saksamaal, kuna tema sõjaväelastest vanemad olid tol ajal teenistuses Euroopas. Texase osariigis San Antonios koolis käinud mängumees viskas ennast küll Warreni keskkooli kõigi aegade skooriedetabeli tippu, kuid teenis NCAA I divisjoni kolledžitelt vaid ühe stipendiumipakkumise, mille ta ka vastu võttis, kirjutab Kalev/Cramo oma kodulehel.

Youngstown State’i ülikoolis pallis mees kaks hooaega ning kui esimene aasta kulges üsna tagasihoidlike numbrite tähe all, siis teisel hooajal sai noormees oma viskekäe paika ja tõi keskmiselt 15,6 punkti. Pärast teist aastat otsustas Keene Youngstown State’ist lahkuda ning liitus Central Michigani ülikooliga, kus mängiti talle väga sobivat kiiret mängustiili. NCAA reeglite kohaselt pidi ta ühe võistlushooaja vahele jätma, kuid treeningutel domineeris ta pidevalt oma uue kooli tagaliini vastu ja oli üsna pidurdamatus hoos.

Hooajal 2016/17 kerkis Keene justkui tühjast kohast USA korvpalli orbiidile, kui tõusis kogu ülikooliliiga parimaks punktiviskajaks. 32 mänguga sai tagamees kirja keskmiselt 36,8 minutit, 30 punkti, 4,9 resultatiivset söötu ja 4,5 lauapalli. Selliste näitajatega valiti mees ka John R. Woodeni auhinna ehk hooaja parima kolledžimängija 20 lõppnominendi hulka.

Vaatamata superhooajale ülikoolis NBA draftis noormees valituks ei osutunud. Küll pääses ta peale NBA suveliigasse, kus Washington Wizardsi särgis kogus nelja kohtumisega keskmiselt 16,8 minutit, 11,3 punkti, 1,3 lauapalli ja 1,3 söötu. Kuna Wizardsis mees lepingut ei teeninud, siis siirdus ta profikarjääri alustama Euroopasse.

Keene maandus esimesena Itaalia tugevuselt teises liigas ehk Serie A2-s Cagliari Dinamo Academy ridades, kus 30 kohtumisega sai kirja keskmiselt 32,1 minutit, 18,8 punkti, 4,5 lauapalli, 2,9 söötu ja 1,1 vaheltlõiget.

Seejärel pallis terav tagamees lühikese aja jooksul NBA G League’i klubis Memphis Hustle, Korea kõrgliigatiimis KCC Egis ja Taiwani superliigas Yulon Luxgen Dinosi särgis. Taiwanis olid mehe keskmised numbrid 37 mänguga 30,6 minutit, 25,2 punkti, 6,4 lauapalli, 6,5 korvisöötu ja 1,2 vaheltlõiget. Oma keskmise punktiskooriga oli ta Taiwani liigas selles arvestuses parim mees. Võrdluseks, kuuendal positsioonil paiknes keskmiselt 18,3 silmaga 2016/17 Pärnu Sadamas pallinud leedulane Edvinas Šeškus.

Kalev/Cramo treeneritele jäi Keene silma aga hoopis USA-s korraldataval play-off formaadis korvpalliturniiril The Basketball Tournament (TBT). Keene vedas tänavu juulis oma tiimi Sideline Cancer finaali välja ning valiti turniiri sümboolsesse viisikusse. Keskmiselt 31,8 minutiga tõi tagamees 17,2 punkti, 4,4 söötu ja 5 lauapalli.

Senise statistika põhjal saab väita, et Keene on korralik viskaja, kui ülikoolis olid tollel 30-punktisel hooajal tema protsendid väga korralikud: väljakult 44,7%, kolmesed 36,8% ja vabavisked 81,9%. Taiwanis olid tal visked väljakult 54,5%, kolmesed 37,5% ja vabavisked 81,3%.

BC Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok: “Keene on huvitav mängumees, kes jäi suvel silma TBT turniiril, kus olid esindatud väga kõvad mängumehed. Keene vedas oma võistkonna seal finaali. Kirjeldaks teda kui liidriomadustega point guard’i, kes on võimeline ise skoorima ja jagama ka tõeliselt nauditavaid sööte oma kaaslastele.”