"Terviseametis oli täna hommikul koosolek. Terviseametist öeldi jalgpalliliidule, et nemad ei saa midagi otsustada, sest praegu Eestis kehtivate reeglite kohaselt peavad koroonaviiruse positiivse testi andnud lähikontaktsed jääma isolatsiooni," sõnas Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht Delfile.

Uiboleht lisas, et jalgpalliliit pöördub nüüd kultuuriministeeriumi poole, et saada samasugune erand, mis tehti Rally Estoniale ja Tallinna täispikale triatlonile. Mõlema tippvõistluse puhul otsustas valitsus teatavasti, et sportlastel piisab negatiivsest koroonatestist, et võistlema pääseda.

Kell 11.15 andsid Uiboleht ja Nõmme Kalju president Kuno Tehva sellel teemal pressikonverentsi.

Põhipunktid, mis pressikonverentsil välja käidi:

* Terviseamet soovitab mängu ära jätta, sest mõlemas klubis on lähikontaktsed;

* Terviseamet NŠ Mura mängijaid Eestis testinud ei ole, sest seda hetkeseisuga ka ei nõuta Sloveeniast saabuvate inimeste suhtes:

* NŠ Mura mängijaid testiti vastavalt UEFA nõuetele enne Eestisse sõitmist. Kõik Tallinna saabunud mängijad on andnud negatiivse testi;

* Jalgpalliliit suhtleb kultuuriministeeriumiga, et saada eriluba, mis lubaks Kalju - Mura euromängu pidada kas täna või näiteks homme;

* Jalgpalliliidu jaoks oli üllatuseks, et terviseamet ei saa mängu toimumise kohta ise otsust teha (sest on lähikontaktsed) ning selleks tuleb alaliidul pöörduda valitsuse poole;

* Kultuuriministeeriumi ja valitsuse otsus peaks tulema tänase päeva jooksul. Jalgpalliliit annab sellest koheselt teada;

* Nõmme Kalju esindusmeeskond on olnud alates 20. augustist isoleeritud, kõik antud koroonatestid on olnud negatiivsed. Haigestunud mängija eemaldati koheselt tiimi juurest ja jäeti euromängu koosseisust välja.

Vaata pressikonverentsi:

Eile hilisõhtul informeeris terviseamet jalgpalliliitu suuliselt, et nad ei anna luba neljapäeval kell 17.30 Kadrioru staadionil algava UEFA Euroopa liiga I eelringi mängu Nõmme Kalju - NŠ Mura toimumiseks.

Terviseameti otsus põhineb faktil, et üks 22. augustil Nõmme Kalju eest Premium liiga mängus osalenud jalgpallur andis positiivse koroonaviiruse proovi nii 23. augustil kui ka 25. augustil. Samuti andis üks NŠ Mura eest 22. augustil Sloveenia liiga mängus osalenud jalgpallur positiivse koroonaproovi 24. augustil. Terviseameti hinnangul on kõik nimetatud mängudes osalenud jalgpallurid olnud haigestunud vutimeestega lähikontaktis.

Uudist täiendatakse.