Juba teist aastat toimuv Jetski & Powerboat Tallinn Open on Rahvusvahelises Veemootorispordi Liidus UIM ainulaadne rahvusvaheline võistlus, kus sõidetakse ühel nädalavahetusel võidu jettide ja ringrajapaatidega korraga.

Kui möödunud aastal oli erinevatel distsipliinidel startijaid kokku 99, siis sellel aastal hoolimata covid-19 pandeemiast see number kasvas 112-ni. Huvitatuid oli veelgi rohkem, aga kahjuks tegi sellel aastal viirus oma töö ja paljud kutsutud sportlased jäid tulemata.

Laupäeval toimunud jetispordi sõitudes domineerisid eestlased. Esikohad võideti kokku 10 võistlusklassis. Võistluse edukaimaks piloodiks oli Mattias Siimann, kes võitis esikohad klassides Runabout GP1, Runabout GP2, Runabout GP4 ja tuli SKI GP2 klassis teiseks.

Teine edukas noorsportlane oli Mattias Reinaas, kes võttis võidud SKI GP3 ja SKI GP2 klassis ning tuli SKI GP1 klassis kolmandaks.

Juuniorite klassides võitis SKI Junior GP3 klassis esikoha Ander-Hubert Lauri ja Runabout Junior GP4 klassis Henri Koppas.

Runabout Ladies GP4 klassis ei olnud Tallinn Openil vastast Aada Tileniusele Soomest, teine oli Kätriin Nilbe ja kolmas Ester Rosin.

Algajatele mõeldud SKI Beginner GP1 klassis viis mõlema sõidu võiduga esikoha koju Toni Heiskonen Lääne-Virumaalt.

SKI Veteran GP1 klassis aga ei olnud vastast legendaarsele Läti võidusõitjale Janis Uzarsile, kes võitis mõlemad sõidud.

SKI Ladies GP1 klassis käis tihe rebimine Jasmiin Üprausi ja lätlanna Krista Uzare vahel. Mõlemad sõidud suutis Jasmiin enda kasuks pöörata ja võttis kahe sõidu kokkuvõttes võidu Uzare ees. Kolmas oli Kätriin Nilbe.

SKI GP1 klassis näitas omaette klassi Marten Männi. Kahest kaks tugevat sõitu tõid talle Tallinn Openil esikoha. Teiseks tuli Jasmiin Üpraus ja kolmas oli Mattias Reinaas.

Pühapäeval toimunud ringrajapaatide võistluspäeval oli pikim stardirivi noorteklassis GT-15. Võitjaks tuli nädal tagasi Euroopa meistrivõistlustelt hõbedaga naasnud Erik-Rennes Pihlak, teiseks tuli Joonas Lember ja kolmas oli Hendrik Arula.

GT-30 klassis maadles esimeses sõidus tehniliste probleemidega värske Euroopa meister Kärol Soodla, lõpetades esimese sõidu alles kolmandana.

Teiseks ja kolmandaks sõiduks olid probleemid kõrvaldatud ja hoog hoopis teine. Klassi esikoht läks Soodlale, teiseks tuli Märten Arula ja kolmandaks rootslane Hilmer Wiberg.

OSY-400 klassis kus meie sõitjad on olnud tiitlitega pärjatud juba üle dekaadi võttis kolmest sõidust kolm võitu hiljuti Euroopa meistriks tulnud Rene Suuk, teine-kolmas olid lätlastest isa ja poeg Lauris ja Janis Badaukis.

F-125 klassis oli põnev võistlus Sanna ja Erik Aaslav-Kaasiku vahel. Seekord pani Erik oma paremuse maksma ja edestas Sannat mõlemas sõidus. Kolmandaks tuli Viesturs Lacis Lätist.

Üle pika aja tegi Eestis esimese stardi lootustandev F-4 klassi piloot Stefan Arand. Kõigis kolmes sõidus pidi Arand tunnistama kogenud leeduka Paulius Stainyse paremust. Stainysele esikoht, Arand teine ja Mathilda Wiberg Rootsist oli kolmas.

„Covid-pandeemia tõttu prognoosisime väiksemat osavõttu kui eelmisel aastal aga kui sportlased kohal olid ja arvud kokku lõime oli meeldiv üllatus, et osavõtjate arv on kasvanud. Ilmataat püüdis ka veidi vingerpussi teha aga hoolimata vihmast ja tuulest saime võistluse turvaliselt läbi viia. Kui kõik hästi läheb, siis tahame Tallinn Openi ja selle ainulaadse formaadiga jätkata ka järgmisel aastal.“ kommenteeris võistlust peakorraldaja Algo Kuus.