President on ametiaja jooksul aktiivselt end rahvaspordiüritustel proovile pannud, olles lisaks jooksmisele osalenud suusa-, uisu ja jalgrattavõistlustel. Nii 2017. kui ka 2018. aastal lõi ta kaasa Tallinna Maratoni poolmaratoni distantsil, läbides 21 kilomeetri pikkuse jooksuraja mõlemal korral alla kahe tunni.

48. jooks ümber Ülemiste järve toimub tavapärasega võrreldes pisut muudetud distantsil, ent pakub siiski unikaalse võimaluse joosta Ülemiste järve kallastel. Järvejooks on alati startinud ja lõppenud Ülemiste veepuhastusjaama territooriumilt, ent tänavu maailma räsiva koroonaviiruse tõttu on nii stardi-finišipaika kui ka trassi vieidi muudetud.

Start ja finiš asuvad Maru kontorihoone kõrval, kus asub ka võistluskeskus ning toimuvad ka lastejooksud. Kell 12 startiva põhidistantsi pikkuseks on 14 km, millest esimesed 5,7 km joostakse kergliiklusteedel, misjärel suundub järvering tuttavatele radadele Ülemiste järve kallastele.

Ka tippude osas on Ülemistele oodata aasta kõige esinduslikumat võistlust järvejooksude sarjas: favoriidina läheb rajale tiitlivõistlustel osalenud maratoonar Roman Fosti. Konkurentsi üritavad talle pakkuda Ida-Virumaa jooksude valitseja Dmitri Aristov ja sügishooajaks vormi koguv Raido Mitt.

16. korda kuulub Ülemiste jooksupäeva programmi ka metsajooks, 5 km pikkuse metsajooksu start antakse 11.45 ja rajast pea pool kulgeb ka Ülemiste järve vahetus läheduses. Lastejooksude stardid algavad Maru kontorihoone tagusel rohealal kell 11.