Kui Silva lahkumine Cityst oli juba pikalt teada, siis uus koduklubi aga mitte. Alles möödunud nädalal seostati poolkaitsjat tugevalt Rooma Lazioga ning väidetavalt oli suurklubi pakkunud mehele ka tulusat kolme aasta pikkust lepingut, mis oleks talle toonud sisse 10 miljonit eurot ühe hooajaga. Võimalike kosilastena oli rahvusvahelises meedias välja toodud veel Valencia, Napoli ja Torino Juventus. Kõik klubid jäid aga pika ninaga, kui Silva valik langes hoopis Real Sociedadi kasuks.

Silva üleminek tuli nii ootamatult, et klubi koduleht jooksis ajutiselt kokku. Viimati mängis 34-aastane Silva koduses kõrgliigas hooajal 2009/2010, kui ta kuulus Valencia ridadesse. Lõppenud hooajal kuuenda koha teeninud Sociedad sõlmis mängumehega lepingu 2022. aasta suveni.

Viimased 10 aastat Citys veetnud poolkaitsja sai klubi särgis kirja 436 mängu ja 77 väravat. Manchesteri klubiga tuli ta neljakordseks Inglismaa meistriks, kahekordseks FA karikasarja võitjaks ning viiekordseks kohaliku liigakarikasarja võitjaks. City jalgpalliklubi teatas nädala alguses, et Silva auks püstitatakse kodustaadioni ette tänuks tema teenete eest ka ausammas.