Rapla Utilitase meeskonna uueks hooajaks komplekteerimine on seni toimunud avalikkuse eest varjul. Alles eile kuulutati välja esimene mängija, kelleks on oma kasvandik Gregor Ilves. Meeskonna juhi Jaak Karbi sõnul ollakse aga läbirääkimistes veel mitmete palluritega. Vältimatu olevat ka ilmselt nelja leegionäri palkamine.

„Olen rääkinud Martin Paasoja ja Martin Dorbekuga, kes pole Kalev/Cramoga veel lepingut sõlminud. Nende jaoks on aga Kalev selgelt number üks valik ning Raplasse tulekut ei pea ma kuigi reaalseks," rääkis Karp. „Tõsisemalt oleme läbirääkimistes Saimon Sutiga. Robert Valge soovib küll esimese eelistusena minna välismaale, kuid oleme ka temaga pidevas ühenduses."

Sutt veetis mäletatavasti möödunud hooaja Austrias. Enne seda kuulus aga Pärnu Sadama rivistusse. Valge tegi mullu hea hooaja Tartu Ülikooli meeskonnas, enne seda pallis mitu hooaega Hispaanias, jõudes paariks kohtumiseks välja ka meistriliigasse. Eesti Läti liiga mõistes oleks tegemist väga soliidsete täiendustega.

Omamoodi küsimärgid on ka loo alguses mainitud Ilvese kohal. Täiskoormusega saab nooruke mängujuht meeskonda aidata siiski vaid esimesed poolteist kuud, seejärel ootab teda teenistus kaitseväes ning treeningutel ja mängudel osalemine on seetõttu raskendatud.

Karp loodab oma meeskonda saada kaks viimast hooaega esiliigas Tallinna Kalevi korvpalliakadeemias mänginud tagameest Tom Kaldret. Meistriliiga kogemus on tal olemas ning esiliigas veedetud ajaga on ta taastunud ka vahepealsest raskest vigastusest. Seevastu aastaid Raplas mänginud Sven Kaldre jätkamine on küsitav.

„Kaldre viibib juba pikemat aega Saksamaal ja esilagu puudub selgus, kas ta tahab sellel tasemel korvpalliga jätkata," nentis Karp. „Praegu valitsevas olukorras on tegemist keerulise dilemmaga, kuna tal on muus valdkonnas olemas stabiilne alternatiiv." Lähiajal peaks Kaldre siiski tulema Eestisse ning Karp kavatseb temaga mängimise jätkamisest rääkida.

Möödunud hooajal meeskonna tugitaladeks olnud eestlastest lahkus Rait-Riivo Laane Rumeeniasse. Indrek Kajupank ja alles kevadeks põlvevigastusest taastunud Erik Keedus mängivad uuel hooajal TalTechi särgis.

Meeskonnas jätkavad Rapla oma kasvandikud Marek Ruut ja 18-aastane Markus Ruubel ning paar viimast hooaega meeskonda kuulunud Joonas Šein.

Suur roll saab Raplas olema leegionäridel. Karp tõdes, et ilmselt tuleb palgata neli välismaalast. „Eestlastega on seis nagu ta on... midagi pole teha," sõnas ta. „USAst mängijate toomine on varasemast keerulisem, kuid see peaks olema siiski võimalik. Mujale Euroopasse tuleb sealt mängijaid iga päev."

Rapla peatreenerina jätkab Toomas Annuk, abitreeneri rolli pakutakse oma klubi noortetreenerile Allar-Raul Antsonile.