Õppeasutuse direktori Sergejs Ceversi sõnul osalesid nakatunud ratturid möödunud pühapäeval Eestis toimunud ühepäevasel võistlusel. Ceversi sõnul naasid kaks õpilast seejärel kooli, kus nad hakkasid tundma külmetust ja palavikku. Seega tehti neile koroonaviiruse test, mis kolmapäeval andis mõlema puhul positiivse vastuse. Praeguseks on mõlemad nakatunud sportlased paigutatud isolatsiooni.

Läti Jalgrattaliidu juhatuse liige Toms Markss teatas Läti Delfile, et kahe nakatunud sportlase viimaste päevade teekonda kaardistatakse ning proovitakse välja uurida, kust nakkus pärineb. Endine rattur ja praegune treener Igo Japinš lisas, et nakatunud sportlased on hiljuti osalenud võistlustel nii Eestis, Lätis kui ka Leedus.

Lisaks kahele sportlasele tehti koroonaviiruse test ka kahele treenerile ja veel seitsmele Murjani spordigümnaasiumi õpilasele. Viimaste andmete kohaselt on kahe õpilase proov tulnud tagasi ning mõlemad olid negatiivsed.

Eesti Jalgrattaliidu peasekretär Urmas Karlson avaldas Delfi Spordile, et Lätist pole keegi neid koroonaviirusesse nakatunud sportlastest teavitanud ning tegu on tema jaoks täiesti uue informatsiooniga. Karlson lisas, et Lätist käisid sportlased võistlemas laupäeval Haanjas toimunud Suure-Munamäe 4. rattarallil, kuid rõhutas, et ühestki koroonajuhtumist neile teada pole antud.

Täiendatud:

Lätist tulid neljapäeva hommikul viimase ööpäeva koroonaviiruse numbrid ning tuvastati 18 uut koroonaviirusesse nakatunut. Läti Delfi teatel on 18-st juhtumist üheksa seotud Murjāņi spordigümnaasiumiga.

Suure-Munamäe rattaralli korraldaja Mihkel Reile kinnitas Delfile, et Murjāņi spordigümnaasiumist käisid sportlased möödunud laupäeval Eestis võistlemas.

"Sarnaselt praegu valitsevale korrale laustestimist ei toimunud. Need riigid, mis on nii-öelda ohutuks kuulutatud, sealhulgas Läti, kus olukord oli isegi parem kui Eestis, siis neile piiranguid otseselt ei kehtinud," avaldas Reile, lisades, et paanikaks pole põhjust. "Risk, et viirus sealt võis kellelegi edasi kanda, on üsna pisike."

"Enne võistlust olid Murjani spordigümnaasiumi sportlased oma tiimiga parklas omas bussis. Nad tulid sealt välja võistlema ja siis sõitsid kohe Lätti koju tagasi," jätkas rattaralli korraldaja. "Tugevas nakkusriskis on nüüd ülejäänud Läti sportlased, kes kahe nakatunuga ühes mikrobussis võistlusele sõitsid. Minu kõrvu pole infot jõudnud, et keegi Eesti sportlasteks tunneks end praegu halvasti või oleks haigeks jäänud."

"Informatsioon on nii värske, et täna võtame Terviseametiga ühendust ja uurime, et mida peaksime osalejatele teada andma ja kuidas peaksime selle informatsiooniga käituma," lisas Reile.