Optimist klassis tuli tiitlivõitjaks 15-aastane Henrik Puolakka Soomest klubist Helsingfors Segelklubb. Zoom8 klassis oli võidukas 17-aastane Britta Maipuu Kalevi Jahtklubi Purjespordikoolist.

Pikkade traditsioonidega rahvusvahelisel regatil osales tänavu kõigi ebasoodsate olude kiuste sadakümme noort purjetajat seitsmest riigist – Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Taanist, Inglismaalt ja Prantsusmaalt.

Optimist klassis oli võistlustules 76 noort ja siin olid esindatud kõigi seitsme osaleva riigi purjetajad. Poodiumikohtade jagamiseks pidasid siin kõige tasavägisemat heitlust neli purjetajat. Esikohale pidasid punkt-punkti duelli Henrik Puolakka Soomest ja Archie Munro-Price Inglismaalt, klubist 8 Days a week, CCSC. Henrik noppis koguseerias neli sõiduvõitu ning esikümne kohad 5-7-8. Teises sõidus saadud 22 punkti ja neljanda sõidu järgse protestilahendi tulemusena saadud diskvalifitseerimise punktid läksid kahe halvima resultaadina kogutulemusest mahaarvamisele.

Tema konkurent, 13-aastane Archie Munro-Price lõpetas kõik sõidud esikümnes skooridega 4-8-1-3-10-2-3-4, kuid esimeses sõidus saadud musta lipu stardikaristus andis ka temale siin ühe kindla mahaviske tulemuse lisaks kümnenda tulemuse mahaarvamisele. Koondtulemuste võrdluses 24 vs 25 punkti jäi Henrik ühe punktiga peale ja sai siit teda väga rõõmustanud regativõidu. Kolmandat kohta püüdsid samuti väga tasavägiselt Ricards Mucins (14-aastane) Riia Jahtklubist Lätis ja Vanessa Vuotilainen (15 a) Nyländska Jahtkubist Soomes. Lõpptulemustes 37 ja 38 punkti andsid siin ühepunktilise edu Ricards Mucinsile. Eestlaste parimana lõpetas Mia Maria Lipsmäe Kalevi Jahtklubi Purjespordikoolist regati 11 kohaga, saades seeriasse ka ühe suurepärase sõiduvõidu, teise ja kuuenda koha esikümnes. Teise kümnesse mahtus eestlastest veel 17ndana Andrias Sepp Pärnu Jahtklubi Purjespordikoolist, kes sai samuti ühe sõiduvõidu ning 20ndana Marten Laur Laanela Kalevi Jahtklubi Purjespordikoolist.

Tiitlivõitja Henrik Puolakka oli regati võidu üle väga rõõmus. „Saime kolme päeva jooksul siin purjetada erinevates tingimustes, kuid valdavalt nõrgemates tuultes. Mulle sobivad paremini tugevad tuuled, kuid suutsin leida oma hea mineku ka nendes tingimustes. Oma põhikonkurenti Archie’t Inglismaalt jälgisin hoolega, sest ta oli väga kiire ja ka startides hea. Kuigi sellel aastal on võistlusi olnud vähem kui tavaliselt, saime jaanuarikuu lõpus võistelda Hispaanias ning paaril korral nüüd suvel juba ka Soomes. Siinsele võidule aitas kõvasti kaasa treenerina Rene Abner. Oma parimaks saavutuseks pean lisaks praegusele Spinnakeri regati võidule 46. kohta möödunud aasta maailmameistrivõistlustelt Antiguas. Pärast Optimist klassi jätkan purjetamist Laseril.“

Zoom8 klassis võistles 34 purjetajat Eestist ja Soomest. Siin kuulus esikolmik ja kokku esimesed kaheksa kohta esikümnes eestlastele. Regati võitjaks pärjati 17-aastane Britta Maipuu Kalevi Jahtklubi Purjespordikoolist, kelle sõitude seeriasse (11 punkti) mahtus kolm sõiduvõitu, neli teist kohta ning mahaviseteks läksid kolmas ja viies koht. Lõppskooris (14 punkti) kolme punkti kaugusele jäi 15-aastane Henry-Mark Andresson Rein Ottosoni Purjespordi Koolist, skoorides 2-3-1-4-1-1-2 ja mahavisetena kümnenda ja viienda koha. Lisbeth Taggu (16 a) Pärnu Jahtklubi Purjespordikoolist tuli 26 punktiga kolmandale kohale (4-2-4-2-(7)-6-(8)-3-5).

Oma regativõidu taga näeb Britta Maipuu stabiilset ja vaid endale keskendunud sõitu. „Ma ei mõelnud niiväga, mida ja kuidas teised teevad, vaid keskendusin endale. Samuti olid tuul ja lained mulle väga sobivad ja mulle väga meeldib sellise ilmaga purjetada. Kuna hetkel ei ole mu trennikaaslasi palju, kellega oma taset võrrelda ja ma ei teadnud, mis tasemel ma olen, siis juba esimese päeva sõitude tulemused andsid kindlust juurde. Enam kui kolmekümne konkurendi kõrval aga enda paremust nähes tekkis väga hea tunne. Purjetama sattusin umbes kaheksa aastat tagasi oma vanaisa eeskujul, kes mind jahiga merele viis ja see hakkas mulle kohe alguses väga meeldima. Mina aga olen peres esimene, kes võistluspurjetamisega tegeleb. Olen ka juba praegu purjetanud kahemehepaadil RS Feva, kus võitsime hiljuti Hiiumaal toimunud Eesti Meistrivõistluste etapi – sellel paadil näen ka oma lähitulevikku, sest järgmise ühemehepaadi jaoks olen liiga väikest kasvu. Minu treeneriteks on olnud Mihkel Meiel ja nüüd viimased paar aastat Uku Kuusk. Kõige ägedamateks saavutusteks pean eelmisel aastal RS Feval koos oma parima sõbra Romi Safiniga Eesti meistritiitli saamist ja muidugi ka tänast Spinnakeri regati võitu,“ lausus Britta silmade särades.