Rodtšenkov kirjeldab raamatus muu hulgas, kuidas 2005. aasta Helsingi kergejõustiku MM-il õnnestus venelastest sportlastel vältida dopinguga vahele jäämist.

Rodtšenkovi sõnul korjasid nad enne suurvõistlust ise kergejõustiklastelt dopinguproove, et näha, missuguseid ained võib nende organismist leida. "Enamus proovid näitasid jälgi oxandroloonist, Oral Turinabolist, metenoloonist ja kohati stanozololist," meenutab endine Venemaa antidopingulabori juht.

Venelase sõnul olid mehed naissportlastest hoopis ettevaatlikumad. Nimelt leiti osade naiste proovidest mitmete erinevate anaboolsete steroidide segu. "Kutsusime neid kokteilitüdrukuteks," meenutas Rodtšenkov.

"Ajastus oli võti. Steroidide kasutamine tuli lõpetada piisavalt varakult enne võistlust, et tehnoloogia ei suudaks neid avastada," vahendas Helsingi-Sanomat Rodtšenkovi meenutusi. "Need sportlased, kes ei soovinud meiega kaasas käia, pidid oma käitumist parandama."

Rodtšenkov avaldas, et venelased ei pidanud üllatustestide pärast muretsema. "Praktikas polnud midagi üllatavat, sest informatsioon tulevaste testide kohta lekitati välja mitu nädalat enne nende toimumist. Seega kadusid sportlased õigel ajal treeninglaagrist või siis maksti dopingukontrollijale, et nad vahetaks proovi puhta vastu välja," seisab Ilta-Sanomati poolt vahendatud meenutustes.

Siiski ei õnnestunud venelastel Helsingi MM-il päris puhtalt pääseda. "Halb uudis oli, et Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) otsustas proove hoida alles kaheksa aastat, et neid saaks hiljem uuesti analüüsida. 2005. aastal oli dopingukontroll võrdlemisi ebaefektiivne, kaheksa aastat hiljem oli olukord aga teine," tõdes Rodtšenkov.

Kordustestimise käigus suudetigi parema tehnoloogia abil juba leida jälgi erinevatest steroididest. 2013. aastal jäid kaks venelast Helsingi MM-i medalist ilma. 2015. aastal suudeti veel tuvastada 18 positiivset dopinguproovi, kuid Rahvusvahelises Spordiarbitraažis (CAS) said võidu siiski sportlased. Venemaa võitis toonaselt suurvõistluselt kokku 18 medalit (7 kulda, 7 hõbedat, 4 pronksi).

Aastaid Venemaa dopinguprogrammi juhtinud Rodtšenkov otsustas hiljem vilepuhujaks hakata. Just tema avalikustas riikliku dopingusüsteemi, mille tulemusena on Venemaale määratud ulatuslikud sanktsioonid. Oma paljastuste tõttu on Rodtšenkov juba 2015. aastast saadik elanud USA-s eksiilis.

Rodtšenkovi raamatut saab hiljemalt septembri alguses lugeda ka eestikeelsena.