Eesti jäi juba kohtumise alguses kindlasse kaotusseisu ja võiduvõimalust ei tekkinudki.

"Kui vaatate esimese poolaja videot, on sealt näha, et kui võtsime mõne liikumise üles, siis oli alati vähemalt üks mängija, kes ei saanud aru, mida teha. Ja me ei teinud midagi uut! Minu jaoks näitab see, et mänguks keskendumine polnud õige. Olin väga vihane, sest keskendumist polnud. Miks me tuleme siia ja me pole keskendunud? Mõned mängijad tegid nii palju asju valesti, et näitan neile kindlasti neid olukordi videost," rääkis Toijala pärast kohtumist Eesti ajakirjanikele.

"Vabandan saali tulnud Eesti toetajate ja televaatajate ees. Tegime halva mängu," lisas ta.

Kui suurest kaotusest midagi positiivset leida, siis loodab Toijala, et tulevikus suudetakse selliseid õhtuid vältida.

"Sain õppetunni, et ma oleks pidanud sellist olekut juba varem tähele panema ja püüdma nende meeleseisundit muuta. Tegelikult ma panin loidust ja väsimust tähele. See oli nii eilsel kui ka tänasel treeningul. Eile suutsid nad treeningu käigus energilisemaks muutuda, täna mitte. Mõtlesin, et nad on lihtsalt natuke väsinud ja mängu ajaks olek muutub, aga nii ei läinud," ütles ta.

"Mängisime tiimi vastu, kes kasutas ära kõik meie eksimused. Lubasime neil seda teha. Proovime oma vigu parandada. Ütlesin juba Leedu võitmise järel, et meil on lisaks tippudele vaja ka langusi. Kui tulevad langused, sõltub kõik sellest, kuidas mängijad reageerivad. Kui tahta mängida hästi ainult Euroliiga meeste vastu, on midagi valesti."

Esimesel veerandajal hüppeliigest vigastanud Siim-Sander Vene kohta ütles Toijala, et tõenäoliselt väga hullu traumaga tegu pole. Uuringutele minek on siiski ilmselt vajalik. Koondise kapten on juba teel Eesti poole, ta poleks pidanud homses korduskohtumises nagunii kaasa tegema.