Marquez kaotas Honda tsikli üle kontrolli möödunud nädalavahetusel toimunud Hispaania GP-l neli ringi enne etapi lõppu ning kukkus sõiduvahendilt nii õnnetult, et murdis õlavarreluu. Meedikud viisid Marquezi kiirelt raja ääres paiknenud mediitsinikeskusesse, kus tal tuvastati luumurd.

Teisipäevaks lendas ta juba Barcelonasse, kus talle tehti operatsioon. Portaali Motorsport.com teatel möödus operatsioon edukalt. Protseduuri läbi viinud arsti Xavier Miri sõnul motosportlase närvid õnnetuse käigus kahjustada ei saanud.

Sel nädalal kihutavad MotoGP tähed taaskord samal ringrajal ning kohal oli ka Marquez. Koos teistega võistlustulle asunud Marquez oli sunnitud siiski kvalifikatsiooni pooleli jätma ning sel nädalavahetusel hispaanlane rohkem ei võistle.

Honda meeskonna bosi Albert Puigi sõnul ei saa nad rohkem riske võtta ja seetõttu läbiski Marquez kvalifikatsioonis ainult ühe ringi.

„Võtsime vastu õige otsuse. Kui meister arvab, et tal on võimalus võistelda, siis ta ei saa koju jääda. Ta tahtis proovida ja seda ta ka tegi. Nüüd on tema käsi aga valus ja seal on põletik,“ tunnistas Puig raja ääres ajakirjanikele. „Sel hooajal on veel mitmeid sõite ees.“

Parima stardikoha võitles sel korral välja Fabio Quartararo.