"Ma arvan, et ma mängisin hästi, aga need olid endiselt näidismängud. Neid ei saa liialt esile tuua, aga ma arvan, et ma mängisin hästi kõvakattega väljakul, läksin iga mänguga paremaks ja ma olen Eestiga mängimiseks valmis," sõnas Sevastova heatujuliselt.

Mõlemad Läti naised hindavad Eesti esinumbrit Anett Kontaveiti (WTA 22) väga kõrgelt.

"Ma tean teda juba noorteklassist, me mängisime koos turniire ja me isegi kunagi võitsime koos paarismänguturniiri Tallinnas. Ma arvan, et ta on väga agressiivne mängija, ta üritab kõvasti palli lüüa ja viimasel paaril aastal on ta muutunud väga enesekindlaks. Ta on hea mängija ja temaga tuleb raske mäng, aga samas kindlasti ka huvitav kohtumine pealtvaatajate jaoks. Tänasel päeval tal pole enam nõrku külgi," sõnas Ostapenko, kes on Kontaveidile seni kaotanud mõlemad omavahelised kohtumised, viimati Austraalia lahtistel meistrivõistlustel aastal 2018.

Kiitusega polnud kitsi ka Sevastova, kellel on Kontaveidiga mängude seis 1:2. Eestlanna võidutses sel aastal Dohas ja eelmisel aastal Indian Wellsis. Lätlanna ainuke võit pärineb Bastadist aastast 2016.

"Aga me oleme treeninud koos rohkem kui kolm korda ja lisaks mänginud. Temaga on alati raske. Ta liigub hästi ja saab kõik pallid kätte. Lisaks suudab ta ise palle punktiks lüüa igast väljaku otsast. Ta on suurepärane mängija."

Kui Anett Kontaveit on koroonakriisi ajal vahepeal treeninud oma emaga, aga üldiselt jätkab tema treenerina Nigel Sears, siis Ostapenko ametlikuks treeneriks ongi hetkel tema ema.

"See on mõnikord raske, eraldada väljakul treeneriks olemist ja emaks olemist, sest kui ma olen väljakul oma emaga, siis ma ikka mõtlen, et ta on mu ema, mitte treener. Samas ta teab mind kõige paremini ja tahab mulle alati parimat. Ta teab mind sünnist alates, minu nõrkusi ja tugevusi. Hetkel ma jätkan emaga, aga kui tekivad mingid koostöövõimalused teiste treeneritega, siis ma võibolla proovin, aga praegu jätkan emaga."

Mõlemal lätlannal jätkus ainult kiidusõnu ka 35-aastasele Kaia Kanepile (WTA 99).

"Ta on küll natuke vanem mängija kui mina, aga ma olen teda näinud turniiridel palju kordi ja ma arvan, et ta on ka väga agressiivne mängija. Tal on tugev serv. Seega sellest ei tule ka lihtsat mängu," sõnas 23-aastane Ostapenko, kes ainsas omavahelises kohtumises suutis 2018.aastal Kanepit võita.

"Ma tean teda väga hästi, ta on vanem mängija. Me alustasime tippu pürgimist enam-vähem samal ajal. Ta oli küll vanem kui mina, aga me kohtusime juba aastal 2010 savi-liivaväljakul. Ma kaotasin Cagnes-sur-Mer turniiri veerandfinaalis. Ta suudab mängida igal väljakukattel. Ta on tugev mängija ja heal päeval võib võita kõiki," sõnas Sevastova, kes on Kanepile kaotanud mõlemad omavahelised kohtumised.

Kui Sevastova ootab põnevusega juba US Openit, siis Ostapenko plaanib hetkeseisuga veeta ülejäänud hooaja Euroopas.

"Ma pole veel kindlalt otsustanud, kas mängin Palermos ja Prahas, aga ma väga tahan minna US Openile. Ma loodan, et see toimub," rääkis Sevastova oma plaanidest.

"Suure tõenäosusega ma mängin Palermos ja Prahas ning valmistun ülejäänud hooajaks Euroopas, sest suure tõenäosusega ma ei lähe US Openile. Asjad võivad muutuda, aga samas US Open ei toimugi võibolla. Hetkel ma igal juhul sellega ei arvesta," oli Ostapenko pessimistlik, et Ameerikas suudetakse koroonaviirus peagi parema kontrolli alla saada.

Oma hetkevormi ei osanud Ostapenko hinnata, sest viimane võistlusmäng toimus veebruaris.

"Me näeme mu vormi, kui mängud algavad, sest isegi kui teha kõvasti trenni, siis treening ja mäng on täiesti erinevad asjad, sest treeningul ei teki kunagi seda päris mängu tunnet. Ma proovin lihtsalt leida oma mängu ja olla agressiivne ning lüüa tugevalt nagu alati, aga samas mängida ka targalt," sõnas Ostapenko.

"Me oleme alati õnnelikud kui võidame naabreid, sest me oleme väike riik. Me tahame olla parim riik Baltikumis. Mulle meeldib Eesti. Me mängisime seal Fed Cupi 2 aastat tagasi ja ma tõesti nautisin Tallinna. Ma mäletan veel, et kui ma olin alla 14-aastane, siis ma mängisin mingit turniiri Tallinnas. Eesti on alati tore olnud ja ma olen seal käimist nautinud. Ja nüüd me tuleme tagasi, et Eestit võita," lisas võitlushimuline Sevastova naljatledes.

29. ja 30. juulil toimub Tallinnas Tondi Tennisekeskuses Merko Cup Eesti-Läti maavõistlus tennises, kus vastamisi asuvad Eesti ja Läti parimad nais- ja meestennisistid.