Austerlane tunnistas kohtus, et aitas Schmidtil teatud sportlastele, teiste hulgas Seefeldi MM-il veredopinguga vahele jäänud Dominik Baldaufile ning Max Haukele kasvuhormoone toimetada, vahendas Austria ajaleht Kleine Zeitung. Austerlane mõisteti aastaks tingimisi vangi, lisaks peab ta tasuma trahvi 3360 euro ulatuses.

Süüdi tunnistatud 35-aastane endine sõjaväelane avaldas, et tarvitas ka ise veredopingut ajal, mil ta oli "fanaatiline hobisportlane". Prokurör süüdistas Emanuel M-i veel verd täis kottide külmkappides säilitamises, kuid süüalune eitas seda.

Mees tõi kohtus välja ka austerlasest mäesuusatamise maailmameistri Hannes Reichelti nime. Nimelt palus mehe sõnul Schmidt, et ta ka Reicheltile vajalikku asju viiks. Küll aga ei mäletanud austerlane, kas tegu oli kasvuhormooniga.

40-aastast Reichelti kahtlustati mullu dopingureeglite rikkumises, kuid uurimine jäeti asitõendite vähesuse tõttu pooleli. 2015. aasta maailmameister on alati eitanud dopingu tarvitamist.

Emanuel M. avaldas ühtlasi, et kohtus dopinguarsti Schmidtiga 2014. aasta Sotši taliolümpiamängudel. Nimelt oli austerlasest endine murdmaasuusataja Johannes Dürr (jäi samal olümpial keelatud aine EPO-ga vahele - toim) palunud tal lennujaamas Schmidtile vastu minna ning sealt nende kontakt alguse sai. Tõsi, austerlase sõnul kuulis ta veredopingust alles pärast olümpiamänge.

Teatavasti said Mark Schmidtilt keelatud abi ka Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp. Nimetatud sportlastele dopingutohtri kontakti jaganud Mati Alaver mõisteti mullu novembris Harju maakohtus vangi aastaks ajaks tingimisi pooleteistaastase katseajaga.

Innsbrucki prokuratuur on kriminaalsüüdistuse spordipettuses esitanud ka Tammjärvele ja Andreas Veerpalule. Millal Eesti suusatajate juhtumid kohtusse võiksid jõuda, pole veel teada.