Kui 65cc, 85cc ja 125cc noorte klasside meistrivõistlused toimuvad koos täiskasvanute etappidega, siis kõige väiksemad 50cc poisid ja tüdrukud selgitavad meistrid välja eraldi peetavas karikasarjas.

Üle Eesti möllas kogu päeva marutuul ja vihmasajud, kuid seekord pääses Lauri krossirada kergemalt ning sportlastel ja pealtvaatajatel tuli vastu seista terve päeva puhunud tugevale tuulele.

50cc meistriklass üllatas osalejate arvu poolest, kuna seal startis klasside peale kõige rohkem sõitjaid – 31. Kummaski võidukihutamises ei leidunud vastast juba kvalifikatsioonis teistest vähemalt poolteist sekundit kiirema ringiaja teinud Gregor Lootusest (KTM, Motoextreme), kes suutis ka finaalsõitudes vigu vältides kiiret sõitu tehes kindlad sõiduvõidud võtta. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle võidukihutamistes teise ja kolmandana lõpetanud Bruno Mägi (KTM, AMB Racing Team) ning Robin Robert Mooses (KTM, Äksi39Team), tema oli avasõidus kolmas ja teises neljas.

Karikavõistluste arvestusse kuulunud 65cc klassis, kus oli 29 osalejat, etendasid kummaski sõidus pearolle Leokite nimelised noored krossisõitjad. Avasõitu asus stardist juhtima esimest hooaega 65sel tsiklil võistlev Aigar Leoki poeg Lucas (Husqvarna, Sõmerpalu MK), keda asusid jälitama klubikaaslasest Tanel Leoki poeg Travis (Husqvarna) ning Kaspar Uibu (Yamaha) samuti Sõmerpalust. Kolmik kadus teistelt peagi eest ning mängis TOP3 järjestuse välja omavahel. Mõne ringi möödudes sai Travis Lucasest mööda ning hakkas vaikselt vahet sisse sõitma ja võttis lõpuks kindla võidu. Uibu survestas Lucas Leokit enamus sõidust, kuid alistada ei suutnud ja nii pidi Leokite järel kolmanda kohaga leppima.

50cc klassi start

Teist sõitu asus juhtima Travis Leok, kes sai kohe väikese vahe jälitajatega sisse, kuid seejärel kukkus ja loovutas mitu kohta. Seejärel tõusis liidriks Lucas Leok, keda seiras taas Uibu, kes samuti vahepeal eksis ja esikolmikust välja langes. Travis Leok tegi meeletut tempot ja tõusis Lucase järel teiseks ning sai ta ka viimasel ringil kätte, kuid Lucas säilitas külma närvi ja kihutas napi eduga ruudulise lipu alt läbi. Uibu suutis end taas esikolmikusse tagasi sõita ja tõusis ka kahe sõidu tulemusena poodiumi madalaimale astmele. Etapivõit läks võrdsete punktide korral Lucasele Travise ees ja seda just tänu teise sõidu võidule.

85stel eestlastel seekord poodiumile asja ei olnud, kui mõlemad sõidud võitis kindlalt lätlane Janis Reišulis. Kahe sõidu tulemusena tuli teiseks sõidud teise ja kolmandana lõpetanud võitja kaasmaalane Martins Platkevics ning kolmandaks soomlane Elias Penttinen (kõik KMT), tema lõpetas avasõidu neljandal ja teise kolmandal kohal. Eestlaste parima tulemuse eest vastutas meistrivõistlustel veel 65cc klassis võistlev Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing), kes võitles mõlemas sõidus vapralt TOP3 kohtade eest, kuid pidi seekord veel nii sõitudes kui kokku neljanda kohaga leppima. Hästi esines ka avasõidus kindla teise koha saanud Kennert Nurja (KTM, AYR Racing Team), kelle hea koondtulemuse nurjas teises sõidus tulnud kukkumine ja 18. koht, mis andis talle kokkuvõttes lõpuks 9nda koha.

Maidla Pitide avaetapi parim

Pitbike MX masinaklassi Eesti meistrivõistluste avasõidus heitlesid esikohale alguses juhtinud Romet Ahi (Bucci Moto, Freetime Racing) ja Juss Maidla (Bucci Moto, Kagu MK), kes pääses lõpuks konkurendist mööda ning võttis kindla võidu. Kolmandana ületas lõpujoone Marko Lepik (Bucci Moto, Freetime Racing).

Teine sõit kulges Maidlale aga lihtsamalt, kus ta pääses kohe ees minema ja võitis ülivõimsalt sõidu. Ahi oli taas kolmas ning Lepik kolmas. Kokkuvõttes oli esikolmik seega Maidla, Ahi ja Lepik.

Juss Maidla

Kohalikele karikatele võistelnud Pitbike Semi 88 klassi võitis Kristel Raba (Pitpro, Viljandi VMK), kellele järgnesid Raivo Raudsepp (Pitpro, Sõmerpalu MK) ja Lauri Maks (Bucci Moto, MK MRC). Samades sõitudes osalenud juuniorite arvestuse esikolmikusse sõitsid end aga Henry Küper (YCF), Henri Grünberg (Bucci Moto) ja Oliver Kalle (YCF).

Kõige pisemas masinaklassis 50PW/Mini võtsid kaksikvõidu Sõmeru Racing väiksed sõitjad Rasmus ja Evar Mark (Husqvarna) ning kolmanda koha sai Karl Hünerson (Husqvarna, RedMoto Racing).

Eesti noorte meistri- ja karikasari jätkub 26. juulil Türi lähistel asuvas Kihli motokeskuses, kus algab ka kolme-etapiline MiniDirt pitbike karikasari.