Koondise peatreeneri Jukka Toijala sõnul on märtsikuus õlaoperatsioonil käinud Kotsar korvpallisaalis tagasi, kuid mängus ta veel osaleda ei saaks. "Kotsar tegi alles täna meiega trenni, kuid ta taastub veel (operatsioonist) ning kontakttrennis ta osaleda ei tohi. Vähemalt juuli lõpuni on ta veel väljas," rääkis Toijala Delfile.

Hiljuti Itaalia tippklubi Sassari Dinamoga liitunud 20-aastane Treier otsustas jääda Itaaliasse uueks hooajaks valmistuma. "Me suhtlesime omavahel. Tal oli kaks valikut, kas tulla Eestisse või jääda Itaaliasse, kus tal on oma eratreener. Ta otsustas sedapuhku Itaaliasse jääda," sõnas Toijala.

Koondise ettevalmistus- ja mängudeperiood kestab 6. juulist kuni 30. juulini ning lisaks 24. juulil Leedu ja 26. juulil Lätiga toimuvatele kohtumistele tegeletakse lisaks ka kontrollmängude leidmisega. "Loodetavasti saame juba sel nädalal uutest kohtumistest teatada," sõnas soomlane. "Koroona tõttu midagi kindlat mõistagi veel pole. Oleme olnud pidevalt kontaktis teiste riikidega ja usun, et saame mängida siiski rohkem, kui need kaks kohtumist."

Toijala ning tema abimehed Indrek Reinbok ja Heiko Rannula kutsusid ettevalmistustsükliks koondisesse 23 korvpallurit, kellest Balti keti karikaturniiriks valitakse välja 14-16 mängumeest.

Eesti korvpallikoondise kandidaadid Balti keti karikaks:

Tanel Kurbas
Indrek Kajupank
Martin Paasoja
Sten Sokk
Kristjan Kitsing
Martin Dorbek
Siim-Sander Vene
Janari Jõesaar
Rait-Riivo Laane
Rain Veideman
Rauno Nurger
Sander Raieste
Kristian Kullamäe
Saimon Sutt
Kerr Kriisa
Kregor Hermet
Jaan Puidet
Siim-Markus Post
Mihkel Kirves
Robert Valge
Henri Drell
Mikk Jurkatamm
Taavi Jurkatamm