Flora läks vigaderohket ja närvilist kohtumist juhtima 19. minutil, kui Rauno Sappineni suurepärase eeltöö tulemusena jõudis pall karistusalasse Frank Liivakule ja sealt edasi Konstantin Vassiljevile, kelle pommlöök jäi Transi puurivahile Aleksei Matrossovile püüdmatuks. Trans toibus aga kiiresti ja vormistas juba 29. minutil viigivärava, mille lõi karistusalast väljaspoolt Sadio Tounkara.
VÕTMEMOMENT | 73. minuti nurgalöök, millest sündis Flora 2:1 juhtvärav. Henri Järvelaiu tsenderdus leidis meestesummas Henrik Pürgi peanupu, kelle nina all kaks Transi mängijat omavahel kokku jooksid ning kelle suunamisel maandus pall Transi värava keskel võrgus.

MÄNGU STAAR | Henrik Pürg. Nõmme Kalju kasvatatud kaitsja oli Flora nurgalöökide sihtmärk number üks ning seda õigustatult. Juba 12. minutil sai ta pea korralikult palli pihta ning vaid Aleksei Matrossovi supertõrje oli see, mis ei lubanud veel skoori enne veerandtunni täitumist avada. 73. minutil hiilgas Pürg taaskord positsioonivalikuga, kerkis kõige kõrgemale ning vormistas Flora võiduvärava.
2:1 värav.

MUST LAMMAS | Kuni Pürgi võiduväravani võis mustaks lambaks pidada Märten Kuuske, kelle ebaõnnestunud klaarimisest sattus pall 15 meetril täpselt Sadio Tounkara jala peale, kes tegi kauglöögist 1:1, kuid mängu võtmemomendis tuleb näpuga näidata Transi keskkaitsja Bi Sehi Elysee Irie peale, kes Pürgi katmisega nurgalöögi ajal absoluutselt toime ei tulnud, justkui poleks ta üldse adunudki, et Flora üks ohtlikumaid standardolukordade lahendajaid tema selja taga toimetab.

MIKS LÄKS NII? | Selles, et pinge säilis kuni lõpuni, on süüdi Transi meeskonna ettearvamatus. Tavaolukorras võiks Premium liiga liidermeeskonna ja punase laterna vahel peetavast karikafinaalist oodata ühepoolselt igavat mängu, kuid pärast türklasest peatreeneri Cenk Özcani sunnitud lahkumist uue hingamise saanud piirilinna meeskond oli juba viimastes liigamängudes näidanud, et vara on neid veel sel hooajal maha kanda. Selles meeskonnas on piisavalt individuaalset meisterlikkust, et Tallinna tippklubidele peavalu valmistada. Lisagem siia veel ekstramotivatsioon 240 000 euro ja Euroopa liiga pääsu näol, mis Transi jaoks mängus olid.

Flora domineeris esimest poolaega selgelt, kuid lasi Transi sisuliselt ainsal avapoolaja võimalusel negatiivselt üllatada. Pärast viigiväravat jäi Flora ise mitmeks minutiks peata ning loovutas ohtlikult tihedalt oma väljakupoolel palli vastastele, kuid rohkem kui ühe korra Transi meestel Ingmar Krister Paplavskist üle mängida ei õnnestunud. 91. minutil oli Flora värava ees tunda kerget penaltihõngu, kuid kohtunik Joonas Jaanovits otsustas selles olukorras simuleerimise eest kollast kaarti näidata hoopis Roman Nesterovskile.

KUIDAS EDASI? | Mängugraafik on tänu koroonaviirusele tihe ning kumbki meeskond pikalt puhata ei saa. Kolmapäeval ootab Florat ees reis Viljandisse, Trans võtab samal ajal kodus vastu Paide linnameeskonna. 2021. aasta karikavõistlused stardivad juba 29. juulil. Narva Transile loositi 1/64-finaali vastaseks Eesti tugevuselt neljandasse liigasse kuuluv Paide linnameeskond III, otse teise ringi pääsev Flora läheb vastamisi Esiliigasse kuuluva Pärnu Jalgpalliklubiga.

KILD | Küüntemeri Paide loožis. Sama närviliselt, nagu Oleg Kurotškin Narva vahetusmeeste pingi ees, jälgis veidi kõrgemalt, klubi loožist karikafinaali Paide linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahhovaiko koos Järvamaa meeskonna tegevjuhi Jaanus Pruuliga. Lisaks sellele, et Paidel endal tuleb kolmapäeval Premium liigas kohtuda Transiga ning nädala pärast Floraga, oli nende jaoks täna mängus 240 000 eurot, sest Flora võit aitas nemad kui eelmise aasta meistriliiga neljanda meeskonna Euroopa liiga eelringi mängule. Kui lõunamaades jääb jalgpallimängust põrandale sihvkakoorte meri, siis Paide loožist võis ilmselt leida ohtrasti näritud küüsi.
Paide linnameeskonna loož.