"Olen ametlikult lõpetanud korvpalli mängimise. Ma ei mängi enam professionaalselt," ütles viimased kaks hooaega Atlanta Hawksis pallinud mängumees.

22 aasta jooksul on Carter NBA-s esindanud kaheksat meeskonda. Liiga kõigi aegade punktitabelis hoiab ta 19. kohta.

1998. aasta draftis korjati Carter üles Golden State Warriorsi poolt viienda valikuna, kuid koheselt saadeti ta vahetustehinguga Toronto Raptorsisse, kus ta veetis kuus ja pool aastat. Seejärel pallis Carter New Jersey Netsis, Orlando Magicus, Phoenix Sunsis, Dallas Mavericksis, Mephis Grizzliesis ja Sacramento Kingsis. 2000. aastal tuli ta USA koondisega Sydney olümpiavõitjaks.

Carter pidas oma viimase mängu 11. märtsil, kui Hawks jäi lisaajal 131:136 alla New York Knicksile. Oma podcastis ütles ta, et otsuse tegi lihtsamaks tolles mängus 13,4 sekundit enne lisaaja lõppu tabatud kolmepunktivise.

"Viimase viske tabamine tegi olukorra lihtsamaks. Kui ma poleks seda sisse visanud, oleks olnud keerulisem. Mul oleks jäänud sügelema soov vähemalt üheks minutiks ja üheks viskeks veel platsile pääseda - mind poleks huvitanud, kas see oleks olnud vabavise, layup või mdiagi muud. Mängijana tahad sa alati öelda: "Vähemalt tabasin ma oma karjääri viimase viske." Mina saan seda öelda, seega ma olen rahul."

Atlanta Hawks avaldas Carterile austust Twitterisse postitatud videoga tema karjääri parimatest hetkedest.