Tüdrukud põrkavad Kuveidi lahe veepinnal kiirelt ja madalalt kui lutsukivid – üks, kaks, kolm... Asi on naljast kaugel: vaid mõned meetrid enne jetispordi MM-sarja hooaja avaetapi finišijoont põrkasid liidrikohal olnud rootslannad üle 100 km/h kiirusega kihutades omavahel kokku ja lendasid sõidukitelt maha. See pole siiski midagi erilist, vaid käib alaga kaasas.

„Vesi – olen nii rahul, et me ei kuku kuskile asfaldile. Kivi peale küll maanduda ei tahaks,” mõtiskles Kuveidis kokkuvõttes teise koha saanud ja esimest korda maailma edetabelit Ski Ladies GP1 klassis juhtima tõusnud Jasmiin Üpraus. „Neid matse tuleb ikka ette, sellega peab arvestama, kõik lähevad ju viimse piirini võidu peale välja.”

Pärnu lähedalt Eametsast pärit Jasmiin tegi üle-eelmisel hooajal ajalugu sellega, et kerkis esimese eestlasena MM-sarja kokkuvõttes poodiumile. Eelmisel hooajal oli mitmeid tehnilisi probleeme, nii tuli kolmandalt kohalt taanduda neljandale. EM-il tuli aga täistabamus. Nüüd ihkab ta kuldset medalit MM-ilt.

Jetipiiga edusammud pole jäänud Eesti spordihuvilistele märkamata. Viimasel aasta sportlase konkursil teenis ta rahvahääletusel 4486 hääle ja 7484 punktiga kuuenda koha. „See oli väga südantsoojendav, et meid on tähele pandud ja hinnatud!” läks tunnustus Jasmiinile kõvasti korda.

Uurisime, kuidas sai temast kiirusekummardaja ja lainetaltsutaja, milline on spordiala köögipool ja kuidas on lood rahaga – kas UIM-ABP Aquabike’i MM-sarja lepingulise sõitja koht tagab ka sissetuleku või tähendab jetisport üksnes meeletuid väljaminekuid?