Hamilton, kes on politsei käe läbi hukka saanud George Floydi surma järel häälekalt rassismi teemal sõna võtnud, sõnas, et inimesed üle kogu maailma peaksid "rahumeelselt eemaldama kõik rassistlikud sümbolid".

"Ma ei toeta vägivalda ega kriminaalset käitumist, aga teil oli pikalt aega see kuju maha võtta. Võim inimestele!" kirjutas Hamilton Instagramis. "Edward Colston oli koletis, kes ostis, müüs ja vahetas aafriklasi ning sundis neid orjaks kuni oma surmapäevani. Mitte ükski selline inimene ei tohiks saada au osaliseks. See oli ja on terrorism. Ta poleks pidanud kunagi omale üldse kuju saama."

"Arutati, kas tema kuju tuleks viia muuseumisse. Selle mehe ausammas peaks jääma jõkke, kus on ka 20 000 aafriklase hinged, kes jätsid elu siin ja visati ilma tseremooniata merre. Colston varastas need inimesed ja teda ei tohiks tähistada," lisas Hamilton.

Hamilton lisas, et on protestijate üle uhke, kes Colstoni kuju maha tõmbasid. "Tõmmake need kõik maha. Igal pool. Toetan seda," sõnas vormelilegend.