Võit, mille ta saavutas 46 sekundiga Carlos Sainzi ees, tõstis ta MM-i punktitabelis neljandaks.

"Ülimalt mõnus tunne võtta lõpuks MM-i etapivõit. Ja topeltmõnus, et tegin seda nimelt uue Fordiga. Selge, et vajasime ka kriimukest õnne," sõnas Märtin toona Reutersile. "Oleme kuu peal. Liialdus, aga omal kohal. Oleme võidust nii kaua unistanud," lisas Märtini kaardilugeja Michael Park.

Eesti Päevaleht kirjutas, et valitsuse pressibüroo teatel helistas peaminister Juhan Parts Märtinile ja tänas teda nauditava sõidu eest.

Avapäeva lõpuks oli Märtinil napp 5-sekundiline edu Harri Rovanperä ees. Ent soomlase Peugeot’l hakkas tõrkuma käigukast, mis tingis kahe katsega kolmeminutilise kaotuse. Petter Solberg Subarul jõudis laupäevaste esimeste katsetega Märtinist kuue sekundi kaugusele, kuid temagi autol streikis ülekanne.

Märtin reageeris konkurentide ebaedule päeva teisel poolel kolme järjestikuse kiiruskatse võiduga ning alustas eilset võistluspäeva 56-sekundilise eduga Carlos Sainzi ees. Solberg oli maas 1.17, Colin McRae 1.33. "Kui Markko ei tee sõiduviga ja auto püsib töökorras, on eestlane teistele püüdmatu," kommenteeris Sainz teise päeva lõpus Eurospordile.

Viimasel päeval sõitis Märtin kindla peale, piirdudes kiiruskatsetel kohtadega teisest-seitsmendani.

Kokku võitis Märtin karjääri jooksul viis MM-rallit. Triumfid tulid veel 2003. aastal Soomest, 2004. aastal Mehhikost, Korsikalt ja Hispaaniast. Kõik võidud saavutas Märtin Fordiga.