Van Dijk jäi ootamatult haigeks 2012. aastal. Toona kuulus keskkaitsja Hollandi kõrgliigaklubisse Groningen. Ema õhutusel läks hollandlane kohalikku haiglasse, kus selgus, et tal on rebenenud pimesool, millest omakorda tekkisid tal pimesoole-, kõhukelme- ja neerupõletik ning ta vajas kiirelt operatsiooni.

"Mäletan jätkuvalt seal voodis lamamist," meenutas van Dijk The Daily Maili vahendusel. "Nägin ainult erinevaid torusid, mis minust välja rippusid. Minu keha oli katki ja ma ei suutnud midagi teha. Sellisel hetkel tuhisesid kõige hullemad stsenaariumid peast läbi."

"Minu elu oli ohus," jätkas hollandlane. "Me palvetasime koos emaga ja arutasime läbi võimalikke stsenaariume. Ühel hetkel allkirjastasin ühed paberid, mis kujutasid endast minu testamenti. Kui oleksin surnud, oleks osa minu rahast läinud emale. Loomulikult ei tahtnud keegi sellest rääkida, aga pidime selle ära tegema."

Õnneks keskkaitsja tervis siiski paranes ning kõigest aasta hiljem liitus ta Šotimaa hiiu Glasgow Celticuga. Aastatel 2015-2018 Southamptonis veetnud van Dijk siirdus tunamullu Liverpooli ridadesse. Just Liverpooli särgis on ta end kehtestanud maailma absoluutsesse tippu kuuluva keskkaitsjana. Mullu aitas ta Inglismaa hiiu esmakordselt pärast 2005. aastat Meistrite Liiga võitjaks.