Kolme veerandaja järel oli mäng tasavägine, kuid viimases mängisid külalised Chicagost kõvemini ja võitsid 108:101.

Lakersi mängijate tähelepanu oli koondatud Jordanile ja otsustaval hetkel tegi Bullsi snaiper John Paxson viimase viske. Ta kogus kokku lausa 20 punkti. Jordani osaks jäi 30 punkti ja 10 korvisöötu.

Ka teine Bullsi liider Scottie Pippen mängis suurepäraselt. Tema taskusse jäi 32 punkti, 13 lauapalli, 5 vaheltlõiget ja 7 resultatiivset söötu. Nii Jordan kui ka Pippen mängisid mõlemad kogu 48 minutit.

Kuigi Lakersi ühemeheorkester Magic Johnson näitas muljetavaldavaid numbreid (16 punkti, 20 korvisöötu, 11 lauapalli) ei suutnud ta meeskonda kaotusest päästa.

Jordan sai ka oma esimese finaali kõige väärtuslikuma mängija tiitli. Finaalis tõi ta viies duellis keskmiselt 31,2 punkti ja tegi 11,4 korvisöötu.

Huvitaval kombel võitis Lakers võõrsil finaalseeria esimese mängu, kuid seejärel jäi Bulls peale neli korda järjest. Ühes kohtumises võitis Chicago meeskond siiski alles lisaajal.

Tavahooajal oli Lakers alles Läänekonverentsi kolmas, kuid suutis end finaali võidelda. Bulls oli Idakonverentsi tavahooaja liider.