Pochettino vastas eitavalt, sest on nii mängija kui peatreenerina töötanud Espanyoli klubis, mis on Barcelona vihatuim rivaal.

Hispaania spordileht Marca kirjutab, et Barcelona soovis jaanuaris pärast Ernesto Valverde vallandamist palgata kas Xavi, Ronald Koemani või Pochettino.

Esmalt teatas keeldumisest Barcelona legend Xavi, seejärel Koeman, kes otsustas jätkata Hollandi koondise peatreenerina.

Marca teatel tuli Pochettino jaoks Barcelona pakkumine üllatusena, arvestades, et ta oli varem juhendanud FC Barcelona linnarivaali.

Vaatamata sellele, et Pochettino vastas koheselt eitavalt, saatis Barcelona oma esindajad Londonisse, et alustada läbirääkimisi nii Argentina treeneri kui Tottenhami klubi esimehe Daniel Levyga. Viimane kaasati läbirääkimistesse, sest kuigi Pochettino vallandati Tottenhamist novembris, jäi Põhja-Londoni klubi ametlikult argentiinlase tööandjaks kuni käesoleva aasta 20. maini.

Marca kirjutab, et Pochettino ei hakanud Barcelona pakkumist kordagi kaaluma, sest tema jaoks oli "põhimõtteline küsimus", et Espanyoli rivaali juurde ta tööle ei lähe.

Pärast kolme favoriidi loobumist palkas Barcelona uueks juhendajaks Quique Setieni, kes oli viimati juhendanud Real Betisi meeskonda.