Kolme Baltimaa kvalifikatsiooniturniirid on andnud igast riigist neli parimat, kes võistlevad nüüd esimese eksimuseni – libastumine tähendab turniiri kohest lõppu.

Neli parimat ehk Markus Allast Eestist, Jegors Novikovs Lätist ning Rokas Filipavičius ja Matas Vareika Leedust on kindlustanud juba koha veerandfinaalis. Nende neli vastast selguvad aga tänastes kaheksandikfinaalides.

Omavahel võtavad mõõtu eestlane Andreas Vaikla ja lätlane Ivans Lukjanovs, leedulane Ernestas Veliulis ja Läti liigat esindav ukrainlane Stanislav Nechyporenko, samuti Ukraina passiga Eesti liigat esindav Vladyslav Khomutov ja Läti kõrgliiga nigeerlasest mängumees Toluwalase Arokodare ning Eesti kõrgliigast Semen Beljakov ja Leedust Tomas Salamanavičius.

Esimese kahe vastasseisu võitjad mängivad veel täna õhtul ka vastavalt Novikovsi ja Filipavičiusega juba veerandfinaalis. Ent kuidas kulges play-offide eel kvalifikatsiooniturniiri teine päev?

Iga värav loeb

Eesti eelturniiri teine päev tõi veelgi pingelisema lõpplahenduse kui esimene. Üksnes tänu enim löödud väravatele pääsesid lõppturniirile Markus Allast ja Semen Beljakov, kes mõlemad kogusid alagrupist üheksa punkti.

Sama arv silmasid jäi ka Martin Käose arvele, ent kehvem väravatevahe jättis Narva Transi palluri finaalturniiri ukse taha. Neljanda-viiendana lõpetasid turniiri Karl Rudolf Õigus ja Henri Perk.

„Kuidagi õnnega pooleks sain siin esimese koha,“ oskas võidumees Allast kommenteerida vahetult pärast mängupäeva lõppu. Kiidusõnu jätkus tal ka kolmanda koha mehele Käosele, kelle omapärast tsenderdustele orienteeritud mängustiili ta tunnustas.

Lätis pinget viimase vooruni

Ka Lätis mängiti kohad välja alles viimases voorus, kusjuures esineliku lahutas igaüht üksainus punkt. Kaheksa punktiga noppis alagrupi võidu Valmierase nigeerlasest poolkaitsja Toluwalase Arokodare. Kahe võidu ja ühe viigi ning kaotusega tuli teiseks Riia jalgpalliklubi Ivans Lukjanovs.

See tähendas aga, et finaalturniiri pääsmest jäid napilt ilma nii Evgeny Kozlov kui ka Artūrs Karašausks, kel kogunes vastatvalt kuus ja viis punkti. Alagrupi punane latern oli Romāns Mickevičs.

Ühe väravaga finaalturniiri ukse taga

Väravatevahe lahutas ka Leedus grupist edasipääsejaid ja finaalturniirilt napilt välja jäänuid. Kui Rokas Filipavičius võttis 13 punktiga kindla võidu, siis nii Ernestas Veliulis kui ka Eligijus Jankauskas kogusid mõlemad kümme silma. Üksainus lisavärav andis seekord edu Veliulisele.

Neljanda kohaga pidi leppima Vilniuse Žalgirise noor ründemees Motiejus Burba, viiendaga Ignas Driomovas. Kuueliikmelises grupis jäi nulli peale Kaunase Žalgirise Pijus Sirvys.

Seega on finaalturniiri pääsme lunastanud neli meest nii Eestist, Lätist kui ka Leedust. Täna ja homme selgitavad need mehed välja kogu Baltic eCupi võitja. Erinevalt eelturniirist on play-off mängud kaalukamad ja seega ka pikemad. Kõik väljalangemisega mängud toimuvad 15-minutiliste poolaegadega.

Tänane mängupäev algab juba kell 17.45, kulmineerudes kell 20.40 esimese ja kell 21.20 teise veerandfinaaliga. Homne finaal toimub samuti kell 21.20. Kõiki mänge kannab otse-eetris üle Delfi TV. Lisainfo leiab kodulehelt www.balticecup.com.