Guardiola (49) alustas Barcelona peatreenerina tööd 2008. aastal ning võitis nelja seal veedetud aasta jooksul muu hulgas kolm Hispaania meistritiitlit, kaks Meistrite Liiga karikat ja kaks Hispaania karikat.

"Barcelona oli selleks ajaks juba valmis," rääkis Mirrori vahendusel endine ründeäss Stoitškov, kes kuulus mängijana Kataloonia hiiu ridadesse aastatel 1990-1995 ja 1996-1998. "Pepi töö oli lihtne, sest ta teadis noortesüsteemi infrastruktuuri suurepäraselt."

"Frank Rijkaard (Barcelona peatreener aastatel 2003-2008) pani kokku selle meeskonna, mille Pep üle võttis. Lionel Messi ja teised mängijad olid juba Rijkaardi all klubis debüteerinud. Suurepärased asjad oleksid juhtunud seal ka ilma Pep'i juuresolekuta," lisas Stoitškov hispaanlase kohta, kellega ta aastaid Barcelonas koos mängis.

"Meeskonnas olid olemas Thierry Henry, Deco, Ronaldinho, Rafael Marquez, Carles Puyol ja Victor Valdez. Mõned mehed olid, keda Guardiolal oli vaja ringi paigutada, aga siis tulid Andreas Iniesta ja Pedro. Messi hakkas rohkem mänguaega saama ja meeskond oligi valmis."