Interlagose ringrajal võidutses Red Bulli ridadesse kuuluv Alexander Albon (24), kes edestas põnevas heitluses Ferrari tähte Charles Leclerci. Ühtlasi katkes sellega monacolase kaheetapiline võiduseeria.

Lõpuks pidi Ferrari sõitja leppima kolmanda kohaga, sest oli saanud kolmesekundilise ajatrahvi, mis tõstis teiseks George Russelli (Williams). Esikuuikusse mahtusid veel endised vormel-1 sõitjad Stoffel Vandoorne ja Esteban Gutierrez ning F2-sarjas osalev Christian Lundgaard.

ENNE STARTI:

Kaks nädalat tagasi oma e-spordi sarja debüüdi teinud McLareni pilooti Carlos Sainzi asendab professionaalne arvutimängur Jelle van Vucht. Tema tiimikaaslasena võtab koha sisse kõigil senisel kolmel etapil osalenud Lando Norris.

Lisaks on stardis viis F1 pilooti, kes osalenud ka varasematel etappidel - nendeks on kahel viimasel korral löömatuks jäänud Charles Leclerc, Alexander Albon, Atonio Giovinazzi ning Williamsi duo George Russell ja Nicholas Latifi.

Endistest F1 pilootidest tulevad praegustele ässadele konkurentsi pakkuma Stoffel Vandoorne ja Esteban Gutierrez. Seega on vormel 1 kogemusega piloote stardis kokku kaheksa.

Vormel 2 sõitjatest on end etapile üles andnud Christian Lundgaard, Juan Manuel Correa ja Louis Deletraz. Brasiilia Fittipaldide dünastia on esindatud kahe noormehega, kel nimeks Pietro ja Enzo. Esimene neist kuulub Haasi, teine Ferrari noortetiimi.

Esindatud on ka Schumacherite perekond. Nimelt istub simulaatorisse ka Ralf Schumacheri poeg David Schumacher, kes taltsutab virtuaalselt Racing Pointi masinat. Ühe Renault' autodest saab enda käsutusse WRC maailmameister Petter Solberg.

Kaasa löövad ka kriketiässad Stuart Broad ja Ben Stokes ning AC Milani jalgpalliklubi kaitsja Alessio Romagnoli. Teise professionaalse arvutimängurina tuleb starti Jimmy Broadbent.

Kui koroonapandeemiat poleks puhkenud, pidanuks F1 etapp täna toimuma Hollandis Zandvoortis, aga kuna F1 2019 arvutimängus seda rada pole, osutus fännide hääletuse tulemusena valituks Interlagos.

Eesti aja järgi kell 20 algavat etappi näeb otseülekandes F1 ametlikul Youtube'i kanalil.

Kogu stardinimekiri:

Stoffel Vandoorne (Mercedes)
Esteban Gutierrez (Mercedes)
Charles Leclerc (Ferrari)
Enzo Fittipaldi (Ferrari)
Alexander Albon (Red Bull)
Ben Stokes (Red Bull)
Lando Norris (McLaren)
Jelle van Vucht (McLaren)
Christian Lundgaard (Renault)
Petter Solberg (Renault)
Stuart Board (AlphaTauri)
Alessio Romagnoli (AlphaTauri)
David Schumacher (Racing Point)
Jimmy Broadbent (Racing Point)
Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
Juan Manuel Correa (Alfa Romeo)
Louis Deletraz (Haas)
Pietro Fittipaldi (Haas)
George Russell (Williams)
Nicholas Latifi (Williams)