Pistons krooniti NBA meistriks 1989. ja 1990. aastal. Mõlemal juhul suutsid nad idakonverentsi finaalis seljatada Bullsi ja Jordani. Seejuures kasutasid Detroidi mängumehed üsna räpaseid võtteid ning Jordan käis väljakul läbi korralikust hakklihamasinast.

Aasta hiljem ehk 1991. aasta kevadel olid samad meeskonnad taas idakonverentsi finaalis vastamisi ning sel korral võitis Bulls seeria juba 4:0. Viimaseks jäänud kohtumise järel lahkusid Detroidi mängumehed väljakult nii, et võitjatele kätt ei antud. Nagu dokumentaalist selgus, siis Jordanil on see jätkuvalt meeles ning ta meenutas, kuidas kahel eelnavel hooajal käis ta kaotuse järel Pistonsi meestega kätlemas ning neid õnnitlemas.

Pistonsi toonane liider Isiah Thomas väitis ka nüüd, et toona oli selline käitumine normaalne, kuid tagantjärgi võiks ta asju teisiti teha, kuna nende käitumine tekitas kõvasti kõneainet.

Nagu selgub, siis Thomas ja Jordan ei ole senini teineteisest väga kõrgel arvamusel. Kui üldiselt loetakse Jordanit läbi aegade parimaks korvpalluriks, siis Thomas arvab teisiti. Viimati andis ta intervjuu CBS Sportsile, kus ta oma meelsust ka väljendas. Nimelt leidis Thomas, et Jordan on alles paremuselt neljas korvpallur, kelle vastu tal on tulnud omal ajal mängida.

Thomas asetas esikohale Kareem Abdul-Jabbari, teiseks pani ta Larry Birdi ja kolmandaks Magic Johnsoni. Alles seejärel tuli Jordan.