Raamatus kirjeldab Kauppi, kuidas karjääri jooksul korra ilmameistriks tulnud Ikonen maadles aastaid alkoholiga, mille tõttu Kauppi 2012. aastal ka temaga abielu lõpetas. Kauppi sõnul tarvitas Ikonen alkoholi nii võistluste ajal kui pärast seda.

Ühe vahejuhtumina toob soomlanna välja 2006. aastal Otepääl toimunud EM-i järgset laevasõitu koju. Toonased Euroopa meistrivõistlused kujunesid Kauppi jaoks tõeliselt edukaks. Ta naasis Eestist kahe kulla ja kahe pronksiga.

"Kui me naasime 2006. aastal Eestist laevaga koju, jätkas Pasi laeval pidutsemist," vahendas Ilta-Sanomat soomlanna meenutusi. "Karjusin talle, et p***e küll, võta mu abielusõrmus tagasi. Proovisin seda sõrmest kätte saada, kuid kahjuks ei õnnestunud."

"Aja jooksul ei suutnud Pasi enam oma probleeme varjata," jätkas Kauppi. "Ma küsisin temalt joomise kohta ja ta sai vihaseks. Üks hirmutavamaid päevi oli 2010. aastal, kui Pasi nägi deliiriumis olles kedagi kuulipildujaga tulistamas."

Ikonen tegi 2010. aastal alkoholiga lõpparve, ent ta libastus kaks aastat hiljem. Sama aasta sügisel sai Kauppil küllalt. "Pidin harjuma asjaoluga, et Pasi on valinud minu ja teiste lähedaste asemel alkoholi."

Kauppi teatel saavad nad Ikoneniga nüüd hästi läbi ning tema endine abikaasa on suutnud elus uue lehekülje pöörata.